Stilsko dovršene pri petdesetih

Brala sem poučen članek o eni izmed mojih ikon, Cate Blanchett, ki je mimogrede tudi Armanijev obraz, kar me ne čudi. Njena brezhibna lepota in prirojena eleganca sta nekaj naravnost čudovitega in v svetu, ki zelo promovira ogromne zadnjice in tetovaže po celem telesu, je ona kot svež zrak. In ne samo to. Razglasili so jo za najbolje oblečeno petdesetletnico. Kar mi je pri Cate zelo všeč, je nedvomno to, da je zvesta svojemu stilu. Ne morem reči, da je žrtev mode, ker ni, a vseeno zelo dobro ve, kaj ji pristaja in kateri so kosi, ki jo naredijo še lepšo. Zmerne dolžine, veliko bluz, visok pas, mehki kroji in make-up, da te kap, so njeni aduti. Ali lahko vse te njene super lastnosti prenesemo na petdesetletnice nasploh? Mislim, da, pomembno je le, da upoštevamo nekaj pravil.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Kar je modno, ni nujno primerno ali lepo

Trendov je ogromno. Sama ves čas pišem o tem, ampak drage moje, vse ni za vsakogar. Menim, da morata biti vedno na prvem mestu počutje in seveda kanček dobrega okusa. Lahko ti je mini krilo super všeč, a če noge niso ravno v top formi, je bolje izbrati kaj daljšega. Leta ne smejo omejevati, morajo pa nam podariti tisto zdravo pamet in vsaj malo sofisticiranega okusa. Zato izberite, izločite, uporabljajte ogledala in tudi dobre stiliste. Igra ni najbolj enostavna, je pa zlata vredna, če jo znate igrati.

Vir: Pinterest

S klasiko ne moremo zgrešiti in ne, ni dolgočasna

Če pogledam nazaj, na zgodovino mode, lahko samo rečem, da je Coco znala. In tudi gospod Dior ter Yves Saint Laurent sta marsikaj vedela. Njihova pravila in barvne kombinacije so aktualne tudi danes, razlog pa je jasen: delujejo. Pri klasiki ne gre za to, da boste odkrili toplo vodo, a menim, da to niti ni naša želja. Gre za to, da izberete stvari, ki imajo smisel in se v njih dobro počutite. Ni rečeno, da mora vedno kaj štrleti v smislu norega dodatka. Lahko so samo klasični biseri, a kaj ko so tako čudoviti!

Vir: Pinterest

Lepa obleka je še lepša s pravim make-upom in pričesko

Ker gre za celoto in pri določenih letih moramo biti pozorne na več stvari. Da imamo predvsem zdrave in čiste lase, da za make-up uporabljamo barve, ki poudarijo našo naravno lepoto. Da vse skupaj znamo uskladiti z izbiro obleke in nam je mar za detajle. Poznam kar nekaj žensk, ki nosijo prestižne znamke, imajo pa zanemarjene roke in narastek za dva centimetra. Pač ne gre skupaj. Saj vem, da to terja nekaj časa, a vzemite te obrede kot nekaj zelo pozitivnega, lepega in za dušo. Saj takšni tudi so!

Vir: Pinterest

Obleke za čez dan, za prijateljice in za večere

Garderoba ne more biti le ena. Včasih so se bogate ženske preoblekle kar petkrat na dan, kar je seveda pretirano, a tudi nikoli je ekstrem. Imejte torej garderobo, ki jo lahko razdelite na podlagi priložnosti, ki jih imate. Eno je obleka za čez dan, drugo je obleka za na dopust, tretja je tista za v službo in četrta je za večere. To ne pomeni, da morate biti bogate in imeti 100 oblek v omari, daleč od tega, le imejte v mislih, kaj potrebujete za življenje, ki ga živite.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Poznajte svoje telo, svoje barve, svoje zahteve

In od tega ne odstopajte! Je zdaj v modi rdeča, ampak vam ni všeč? Zelo enostavno: ne kupujte jo! Nikoli ne bi svetovala ženski, naj preveri, kakšni so trendi in naj gre potem v Zaro kupit kose, ki so zdaj aktualni. Komu mar, če je aktualno in nam ni všeč ali nam ne pristaja? Poznajte svoje telo in naučite se izbirati kose, ki poudarjajo lepoto. Tukaj bodite brezkompromisne. Mnogokrat sem napisala, da je moda smiselna le takrat, ko vas naredi lepše.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

3 komentarji
  1. Kako spodbudno in optimistično za vse, ki smo rade urejene in nam leta pri tem niso ovira. Hvala, draga Porekla, Marija

  2. Kako spodbudno in optimistično za vse, ki smo rade urejene in nam leta pri tem niso ovira. Hvala, draga Lorella, Marija

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.