Ta teden obožujem …

Oktober je naravnost čaroben. Mesec bučk in jesenskih barv, na obali pa smo skoraj sredi poletja in za vikend se ljudje še vedno kopajo. Obstaja morda možnost, da kje podpišem za tovrstno vreme vsaj do aprila in potem še naprej? Uživam v vsakem trenutku in nekatere celo ustavim. Kljub temu, da delam kot nora, je še vedno tako, da se znam zavedati življenja, ki se odvija ob meni in ga zelo cenim, ker stvari niso samoumevne, ljudje še manj in ljubezen je v zraku, predvsem pa v dišečih laseh moje male Sofie. Zakladi življenja torej, ki se neprestano spreminjajo, na nas pa je, da najdemo pravo ravnovesje in jih tako znamo tudi spremljati. Ta teden obožujem veliko stvari in seznam postaja daljši in daljši zato, ker sem hvaležna za vse male, velike dosežke, ki so za mano in za vse tiste, ki še pridejo. Srčno upam, da ste tudi ve v središču lepega in če slučajno ni tako, si le zapomnite, da je vse v vas, predvsem osebna sreča in oktober, s svojimi barvami in jesenskimi dišavami je tukaj zato, da skuša z nami sestavi čarovnijo.

Vir: osebni arhiv

Jesenska Ljubljana

Če živite v Ljubljani, je morda ne opazite, a zame je tako, da je preprosto neverjetna. Na obali teh barv resnično ni. Te dni je Ljubljana magična in predel pri reki je pravljičen, človek bi se prav ustavil, spil dobro kavo, pokramljal s prijatelji ali preprosto zrl v te neverjetne, jesenske barve, ki so prava paša za dušo. Moj najljubši del so kavarne in lokali pri Ljubljanici, težko izberem le enega, vsak mi vedno ponuja kaj dobega, včasih je samo pijača, drugič so skutini štruklji.

Vir: www.ljubljana.si

Peka piškotov

Zelo rada pečem in morda so prav piškoti, seveda masleni, moja specialiteta. Recept je enostaven in deluje, slabo uro dela in rešite piškote za cel teden, pa prosim, ne se preveč osredotočiti na količino masla, saj brez njega ne gre oziroma je okus veliko bolj pust. Torej moj recept: 500 g bele moke, 250 g masla, 200 g sladkorja (lahko rjavega), 2 jajci, malo limone (malo soka ali pa naribana skorja), malo cimeta. Posebej v skodelici pomešajte en rumenjak in eno vrečko vaniljevega sladkorja. Pripravite piškote v raznih oblikah, naj bodo debelejši, povrh pa jih namažite s pomočjo čopiča, z mešanico rumenjaka in vaniljnega sladkorja. Postavite v vročo pečico za 20 minut, nakar uživajte, ker vem, da boste.

Vir: Cucchiaio d’Argento

Retro moda in burgundy

Tista, ki malo diši po 70. letih in nam ponuja karo vzorec, žamet, zelo dolge in rahlo širše hlače, jesenske barve, veliko burgundy in kar kliče po temnem laku na nohtih in temni šminki. Ste pripravljene? Jaz sem sicer še z eno nogo globoko v poletju, a me hkrati privlači tudi ta romantična atmosfera, ki nam dovoli veliko eksperimentiranja. In potem dodam še klobuk, pa sem popolnoma srečna.

Foto: Lost Production
Foto: Lost Production

Nov lak za nohte

Kakšen je seveda dobro vprašanje. Temno rdeč in tudi nude, pa nujno bleščice, vsaj na enem prstu. Gledam nove lake in njihova imena, od Unicorn do Mermaid, ker so samorogi in morske deklice očitno zelo aktualni in je tudi del nas, ki verjame, da so obstajali ali še obstajajo. Všeč mi je tudi ta sanjska plat mode, ki se zelo navezuje na otroka v nas in prav lepo je vedeti, da nismo nikoli preveč odrasli za določene stvari.

Vir: Rank & Style

Tista čokolada

Ko zapreš oči, ti da jasno vedeti, da je svet popoln. V tem trenutku izberem nove Baci Perugina, samo poglejte jih, v omejeni izdaji in roza barvi, četudi jih ne pojeste, so v kuhinji tako lepi, da prav postanejo modni dodatek. In okus ostaja vrhunski, če vam je seveda všeč temna čokolada, ki se spoji z lešnikom, tokrat v še bolj prefinjeni različici. In ne, jih ne kupujem za darilo, temveč zase, podobno kot kavo. Jutranji objem in pa objem vsakič, ko ga pač potrebujem.

Foto: osebni arhiv

Na koncu pa samo še to: uživajte ta oktober tako, kot uživate življenje, ker verjamem, da imate tudi ve veliko trenutkov, ki jih obožujete.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar
  1. Hvala za recept (ga preizkusim s svojo štiriletno princesko, ki uživa v kuhinji), za vrhunske modne članke ter misli o življenju. Super ste, nikoli podvomit v to!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.