Tako se ženske lahko sprostimo

Drage moje, danes članek za dušo zato, ker je prav duša tista, na katero največkrat pozabimo. Saj veste, v naglici življenja in z opravki, ki kar lezejo za nami je tako, da marsikdaj pozabimo nase. Mindfulness je beseda, ki mi te dni roji po glavi: brezhibnost življenja je nekaj, kar si zaslužimo, in kot vedno je tako, da veliko lahko naredimo same. Nekaj minut na dan, drage bralke, in svet bo na dlani. Jaz mislim, da je poletje pravi čas za te podvige in res je, da je manj več, a vseeno je kar dobro, če izkoristimo vsak trenutek za to, da se poglobimo vase in postanemo boljše.

Vir: Pinterest

Ne pozabite na dihanje

Dihanje je pravzaprav vse. Ko ste sredi največje stresne situacije, jo boste lažje prebrodile, če se boste osredotočile na dihanje. Štejte in dihajte počasi. Vizualizirajte telo in pljuča, poslušajte sebe, odmislite svet. Četudi ste zdaj popolnoma mirne in je vse na svojem mestu, poskusite vseeno. Vadba na področju dihanja je vedno koristna.

Vir: Pinterest

Meditirajte osem minut

Dokazano je, da meditacija dobro dene, četudi traja osem minut. In kaj je to v celem dnevu? Ne mislim na meditacijo, ki zahteva prazno sobo, glasbo in še kaj zraven, temveč preprosto na to, da si vzamete osem minut zase, tudi v pisarni, zaprete oči in se osredotočite na en predmet. Karkoli. Osem minut ga opazujte iz vseh zornih kotov in ne dovolite mislim, da begajo. Že to je odlična meditacija za dobro počutje, ker možgani dobesedno počivajo in tudi ve se boste umirile.

Vir: Pinterest

Privoščite si sprehod

Če je v naravi, je seveda veliko bolje. Zeleno sprošča in zelene površine so tiste, ki nam podarijo življenje. Sprehod po gozdu ali preprosto tam, kjer ni prometa, je odlična stvar zato, da se ponovno povežete z naravo in posledično z notranjim Jazom. Opazujte svet, vse okoli vas, poslušajte glasove in poskusite biti mirne, predvsem v sebi. Narava postavi stvari na svoje mesto, vedno.

Vir: Pinterest

Imejte mantro

Stavek, ki si ga ponavljate, in maksimalno se potrudite, da vanj tudi verjamete. Lahko je nekaj v smislu: Sem čudovita oseba in današnji dan je uspeh v mojem življenju. Ali nekaj v vezi z vašim počutjem: Danes sem mirna, srečna in osredotočena na vse lepe stvari, ki se dogajajo. Večkrat ponavljajte tako, da postane dobra energija del vas in tudi ve boste posledično dobre volje. Ta trik je v resnici zelo enostaven, a vas neverjetno hitro spravi v dobro voljo.

Opomniki so dobra stvar

Imejte jih na telefonu. Določite uro, ki je najbolj ugodna, in naj se takrat prikaže nekaj v smislu: stop, čas zase! Tako boste vedele, da je prišel trenutek, ko morate delo spustiti in si vzeti nekaj minut zase. Dobro je, da postane to del vsakdanje rutine, ne bo vam žal. In kot rečeno, ne gre zato, da bi si vzele celo uro časa ali šle domov, pomembno je, da se spomnite nase in na to, kako ste pravzaprav neprecenljive.

Uživajte.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Draga Lorella:),
    Oh…ti pa znas pocrkljati z lepim zapisom in nas spomniš, da je pomemben čas zase, da lahko funkcioniramo naprej….hvala iz ❤, te že ubogam:)…sem ba balkonu in poslušam ptičje petje…
    Objem, Karin

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.