Manj samote in več zadovoljstva

Zanimivo, kako poletje prinaša spremembe. In zanimivo, kako nam vroča sezona pomaga, da se potopimo vase in najdemo kotičke, ki jih do sedaj nismo videli, še najmanj pa poznali. In to je tudi odličen čas za notranjo rast in zato, da postavimo stvari na svoje mesto. Četudi ste v tem trenutku srečno poročene, zaročene, mame ali na vrhuncu kariere, vedite, da je vedno čas zato, da postavite nove smernice za osebno življenje in najdete stvari, ki vas iskreno osrečujejo. Prav slednje boste potrebovale takrat, ko bo življenje nekoliko manj gladko in boste morda tudi same manj razpoložene.

Vir: Pinterest

Zame je poletje čas pisanja, pa ne le dnevnika, temveč tudi lepih stavkov, ki jih najdem v knjigah. Mantre, ki mi delajo družbo vse leto in me spomnijo na stvari, ki so sedaj v meni. Čas dopustov je lahko čudovita stvar, lahko pa predstavlja dvome in tegobe, sploh v primeru osamljenosti ali takrat, ko smo sredi negativne izkušnje in dobro ne vemo, kaj bi naredile same s seboj, še najmanj pa z dopustom, ki ga pač moramo koristiti. Takrat je še najbolje, če vse antene osredotočite nase in si dovolite biti preprosto to, kar ste. Morda žalostne, razočarane, jezne, potrte, same. Objemite svoje notranje stanje in vedite, da bo vse minilo in prav kmalu boste v novem ravnovesju.

Vir: Pinterest

Prav zdaj pa lahko naredite vsaj tri stvari, da bi se počutile manj same in bolj zadovoljne.

Opazujte druge in svet, ki vas obkroža

Ker opazovanje vas zna še presenetiti. Zna se zgoditi, da boste našle mavrico tam, kjer je prej niste videle, in morda bo prav sosed vaš novi prijatelj, čeprav ste do sedaj mislile, da ne zna niti spregovoriti. Včasih se same zapremo v zapor in gradimo zelo visoke barikade, potem pa se čudimo, zakaj se počutimo same in zakaj nimamo nikogar, ki bi prišel na kavo. Ali zakaj me nimamo s kom iti na pijačo. Odprtost je skrivnost do vsega. Včasih je dovolj nasmeh ali pozdrav na drugačen, sončen način zato, da se odvije pogovor, ki zna presenetiti. Če ste zaprte v svojem temnem kotičku, potem ne morete pričakovati, da vas bodo drugi opazili ali si sploh želeli druženja z vami.

Vir: Pinterest

Poskrbibte za dober spanec

Žalost prinaša neprespane noči in dolgoročno gledano je slab spanec kritična zadeva. Živci popustijo, nimamo volje do življenja, smo zelo občutljivi in nam ni do druženja. Dober spanec je zelo pomemben za zdravje in poletje je čas, ko si ga resnično moramo privoščiti. Dobro je, da ugotovite, kakšen je vaš ritem in mu sledite. Za nekatere je pomembno zaspati ob 21. za druge ob 23., tretji so nočne ptice in spijo šele ob enih zjutraj. Neglede na vse, vsi zaspimo bolje, če prej malo beremo in nismo na računalniku ali telefonu. Tudi vonj sivke zelo pomaga, tako kot mlačna kopel in sveče. Poskrbite za dober spanec zato, ker boste čez dan imele več moči za stvari, ki jih imate rade, in tudi za prijatelje ali preprosto zato, da se ukvarjate same s sabo.

Vir: Pinterest

Kaj vam manjka?

Ni enostavno vprašanje, saj je dokazano, da v resnici niti ne vemo, kaj bi pravzaprav želeli. In to je največji problem. Čutimo stisko, ampak dobro ne razumemo, zakaj je v nas. “Nekaj ni v redu”, vendar kaj? Dobro je, če napišete seznam stvari, ki bi jih rade spremenile, na drugi strani pa stvari, ki jih imate in so vam tudi všeč. V hipu boste ugtovile, če je vaše življenje v ravnovesju ali ne. Četudi gre samo za stisko ali občutek, da nekaj ni ok, zapišite in poskusite ugotoviti, kdaj se v vas porodi ta občutek. Emocije so povezane z dogajanjem v možganih, mnogokrat pa je tako, da se sami zapletemo v krog misli, ki postanejo večje in večje, in potem ne vemo, kako bi odnehali. Zelo vam lahko pomaga meditacija, tudi v smislu vizualizacije in pravilnega dihanja. In tu in tam odmislite, če ne gre drugače tako, da delate stvari, ki vas utrudijo in vam bodo odvzele moč, da mislite na slabo. Lahko je čiščenje stanovanja ali telovadba, vsak ima točko, ki ga utrudi in mu potem omogoča mirno spanje.

Vir: Pinterest

Raziskave pravijo, da vsi prej ali slej začutimo samoto in imamo občutek, da smo na svetu sami, drugačni in nihče nas prav dobro ne razume. Morda je to le znak, da se moremo premakniti, ker stagniramo v situaciji in življenju, ki ni pravo za nas. Osebno menim, da vesolje ve in vidi onkraj naših moči. Tu in tam je kar dobro, če se mu prepustimo.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.