Torbice, ki jih ne pričakuješ

Najprej pojasnilo oziroma uvod. Niso praktične. Ok, boste rekle, potem niso za nikamor. Deloma se strinjam, a zdijo se mi vseeno ljubke, čeprav vanje očitno spravimo bolj malo in izjem ni veliko. Majhne, ker so letošnje oblike torbic dobesedno skrčene, in vedno bolj večerne, čeprav ni mišljeno, da jih nosimo le zvečer. Prikupni modeli ukradejo srce in postanejo lepi, kot kos nakita. No, morda to tudi so: nekaj vmes med torbico in dragocenim nakitom.

Rosantica via Netaporter
Rosantica via Netaporter
Rosantica via Netaporter
Rosantica via Netaporter
Rosantica via Netaporter

Zelo so dodelane in dovršene, polne dodatkov in tako posebne, da jih prav moraš pogledati. Že skoraj vsak oblikovalec se je odločil za model, ki ni tako samoumeven. Morda tudi zato, ker smo ženske vedno v iskanju novega in te torbice predstavljajo preobrat. Nekatere so celo tako majhne, da jih obesimo na svojo navadno torbico, saj so v velikosti obeska za ključe. Ekstremno? Vsekakor. Priznam pa, da bi med predstavljenimi modeli na slikah imela marsikatero, še posebej me navdušuje Rosantica.

Rosantica via Tom Ford
Loeffler Randall via Netaporter
Paco Rabanne via Netaporter
Rosantica via Netaporter
Simone Rocha via Netaporter

Kam z njimi? Niso za v službo, še vedno imam občutek, da so nekoliko bolj večerne, čeprav je s torbicami tako: vanjo se zaljubiš in jo potem trogaš povsod. V tem primeru vidim možnost, da si omislimo veliko športno torbo, vanjo damo salonarje s peto in še eno torbico te vrste zato, ker moraš biti v življenju pripravljen: nikoli ne veš, kdaj te doleti super šik večerja ali preprosto klepet v lepi kavarni z najboljšo prijateljico. Ker, saj veste, glamur si pričaramo same.

Chloé via Netaporter
Rixo via Netaporter
Oscar de la Renta via Netaporter
Rosantica via Netaporter

Ženske imamo s torbicami in čevlji zelo poseben odnos. Pravijo, da ti dodatki o nas povedo veliko in očitno namigujejo tudi na življenjski slog, ki ga živimo ali bi ga rade živele. No, vsekakor ne škodi imeti v omari kakšnega odbitega modela, četudi ga potegnemo ven le nekajkrat na leto. In praznično obdobje je praktično pred vrati!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Od poroke čuvam zlato svileno clutch torbico znamke Picard. Vsake toliko jo potegnem iz omare za kako bolj ali manj posebno priložnost. In vedno se dobro kombinira!

    Sicer pa, če lahko izbiram med temi, ki si jih natrosila v članku – roza s perlami in perjem. Totalna zmagovalka.

    xoxo, 🙂

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.