Tudi volnena kapa je lahko zelo elegantna

Januar je tisti mesec, ko se pričnejo prepletati zimske radosti in misli na tople, spomladanske sončne žarke. To pomeni, da so naši outfiti še povsem v stilu hladne sezone, torej debeli in predvsem topli, medtem ko naša omara že pričenja pridobivati novosti naslednjih toplih mesecev. A trenutni mraz nas seveda sili, da posežemo po vsem, kar nas bo pogrelo, tu pa niso mišljena le oblačila, temveč še veliko bolj dodatki, kjer pomembno vlogo igrajo tudi volnene kape. Te že dolgo niso več zgolj kos, ki ga nadenemo med sprehodom ali med uživanjem na zasneženih smučinah, temveč je prav pletena kapa postala tudi večkrat uporabljen kos elegantne podobe.

Pinterest
Pinterest
Pinterest

Seveda je letošnja zima znova močno naklonjena črnini, kar velja tudi za kape, a nedvomno bomo še veliko več prefinjenosti dosegle z odtenki kožne ali pink, tudi svetlo rjave, slonokoščene in nenazadnje snežno bele, mlečno bele ali bež. Pletene kape, sploh tiste, ki jih uporabljamo pri vsakdanjem looku, naj bodo kvalitetne, z lepo obrobo in drobnimi dekorativnimi elementi, kot so kristali, biseri in podobno. V kolikor je povsem bazična, ji lahko dodamo sponko ali broško, lahko ji celo našijemo kak posebno lep gumb ali drug dodatek. Zelo lepo se jim podajo cofi, a naj le-ti ne bodo tisti navadni, casual, temveč tisti bogati, iz umetnega krzna ali volne.

Pinterest
Pinterest
Pinterest

Pletene kape nudijo toplino, a so hkrati nekoliko zahtevnejše do naše pričeske, kjer je pod njimi bolje nositi spuščene kot spete lase, saj prav ta pokrivala kar hitro razmršijo še tako dodelano frizuro. Po drugi strani pa so super kot varovalo naših las pred vlago, vetrom in mrazom. So dobra kombinacija tako puhovkam kot tudi plaščem, zanimivo se nosijo v družbi hlačnih kostimov, nenazadnje pa jih lahko dodamo tudi krilu in celo obleki.

Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.