Uživajmo preprosto, čim dlje in čim bolj pristno

V današnjem svetu smo tarča oglasov in najrazličnejših vrst komentarjev, v virtualnem in realnem svetu, in zelo pogosto lahko začutimo, da je za srečo pomembno, da imamo neko zunanjo lepoto ali posedujemo stvari. V resnici je prvi korak, ki ga moramo storiti zato, da bi cenili vsakdanje življenje, razumeti, da dobre stvari v življenju niso stvari. Seveda je pravi užitek biti cenjen, imeti nov avto, obleko drage znamke ali karkoli drugega, a te stvari nam v življenju preprosto ne bodo podarile popolnosti. Ta je v nas in vedno bo tako, odraža pa se najbolj takrat, ko si vzamemo čas zase, uživamo v trenutkih mirnosti in sreče ter postanemo odličen opazovalec sveta, ki nas obkroža.

Foto: Zen za Steklarna Rogaška

Rada imam dneve, ko je vse počasno. In rada imam kraje, kjer življenje teče spokojno, potiho, nekoliko bolj nežno, predvsem pa brez šundra zunanjega sveta. Vse to sem našla na posestvu Bonistra, ki mi je že na prvem koraku vzelo sapo. Pogled na naravo, čudovit vonj lavande, prijaznost gostiteljice in tisti nepopisen občutek, da so nekatere stvari še vedno žive, obstajajo, so tukaj med nami, če jih le znamo zaznati. Žal se zelo pogosto osredotočamo na pomanjkljivosti kot na to, kar imamo, in ne vidimo, da je v resnici sreča že del našega življenja. Sreča je v majhnih stvareh, saj je takrat najbolj popolna, a za vse to moramo spremeniti nekatera vsakodnevna vedenja, da bi se ponovno naučili uživati v ​​trenutku.

Ko sem obkrožena z lepim, preprosto zadiham. Prerojena se zbudim in že kozarec pomarančnega soka me naredi srečno. Nedavne raziskave dokazujejo, da hvaležnost pomaga k sreči. Če uživate v majhnih stvareh ali ste hvaležni za vse, kar vam je v življenju pomembno, vam to lahko pomaga ceniti vse, kar že imate. In hvaležnost prinaša nove stvari, bogastvo, srečo, milino in mir, ki jih v teh časih zelo potrebujemo. Obkrožanje z lepimi stvarmi pozitivno vpliva na naše razpoloženje in s tem na naš odnos do življenja. Lepota predmetov, ki nam vsakodnevno delajo družbo, lahko preprosto določa, kako dojemamo kakovost svojega življenja. Nikakor pa naj nas ne bo sram, če cenimo kakovost vsakdanjih predmetov ali lepoto umetniških del. Super je, da smo lepotno občutljive osebe, esteti, pozorni na zunanji svet in na tisto, kar postane del našega bivanja na zemlji. Hkrati ne pozabimo na notranji svet in na stvari, ki nas dejansko naredijo lepe, saj gredo onkraj predmetov, ki jih posedujemo.

Foto: Zen za Steklarna Rogaška
Foto: Zen za Steklarna Rogaška

Sveže rože v vazi, dišeča lavanda, sveča v čudoviti barvi, čipkast prt: lepota predmetov, ki nas vsak dan obkrožajo, lahko polepša življenje, zato je prav, da se jo naučimo izkoristiti vsak dan. Uživajmo v njej. Nehajmo puščati lepe stvari za posebne priložnosti ali za pomembnejše trenutke. Vsak trenutek je pomemben in kot bi rekel moj prijatelj, danes je tako, za jutri ne vem. Zato uživajmo, preprosto, čim dlje in čim bolj pristno.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.