V novem letu s pravimi ljudmi

Če imate nekje pri sebi čarobno metlo, tisto, ki vse počisti in vse odstrani, potem je to idealen čas, da jo vzamete v roke. Čeprav imam vedno občutek, da je v resnici september mesec začetkov, ima tudi januar svoj čas. Običajno stopimo v novo leto z dolgim seznamom stvari, ki jih bomo naredili, in s cilji, ki jih bomo dosegli, znanost pa pravi, da v kolikor se ne zgodijo do junija, potem je kar velika možnost, da se tudi ne bodo. Nič zato. Nisem velika ljubiteljica seznamov, ker me hitro naredijo živčno in vznemirjeno, raje vidim, da se sproti prilagajam in sproti doživljam tisto, kar mi je dano. Se pa popolnoma strinjam s tem, da moramo januarja dobro počistiti odnose in potegniti črto tam, kjer odnos to zahteva.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Vsi imamo kar nekaj bolj ali manj obveznih priveskov, ki od nas zahtevajo veliko, črpajo energijo in s katerimi se družimo zato, ker moramo. Vprašanje pa je, ali dejansko moramo ali gre bolj za nezdravo navado, ki bi zahtevala pametno rešitev. Nikoli nisem za drastične ukrepe in vedno mi je sumljivo, ko imaš najboljšega prijatelja, s katerim se slišiš 50-krat na dan, čez en teden pa si skregan na smrt. Sredina je najbrž idealna pot, tista najbolj zlata in tudi najbolj pametna. Je pa res, da smo včasih ujeti v določene pasti, iz katerih se težko potegnemo ven, po drugi strani pa imamo lahko tudi me napačne odnose z ljudmi in v tem primeru smo tiste, ki nosimo pokvarjene vzorce.

Torej, drage moje čarovnice in zelo cenjene bralke, čas je, da vzamete ta večjo metlo in se oddaljite od ljudi, ki niso najbolj koristni za vašo osebno rast.

Tukaj pa je zelo resničen seznam.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Tisti, ki vedno kritizirajo

Kdor se je vedno pripravljen o vsem prepirati in nas kritizirati, ima zagotovo negativen vpliv, še posebej, ker je tovrstna okvara ponavadi nalezljiva! To druženje z namenom kritike ne pelje nikamor, naj še dodam, da običajno kritiziramo tudi tiste, ki niso zraven, torej še en razlog, da hitro zaključimo.

Tisti, ki so terapevti, a nikoli ne poslušajo

Preveč nasvetov, še posebej nezaželenih, je lahko nadležna stvar. Pa ne le to, morda imate tudi ve kakšno osebo, ki se na vašo težavo odzove vedno z istim stavkom: “Seveda! Tudi jaz sem to doživel/a …” In potem gladko preusmeri pozornost nase, ve pa ste tiste, ki potrebujete nasvet ali morda le ušesa, ki bi vas poslušala.

Večni pesimisti

Nekateri ljudje na svet gledajo popolnoma negativno in vedno najdejo nekaj, nad čimer se lahko pritožijo. Bodite previdni, saj vas družba pesimističnih ljudi naredi pesimistične in tega ne gre pozabiti!

Tisti, ki ne držijo obljub

Kdor zadnji trenutek odpove srečanje in druženje, kdor obljubi telefonski klic, pa ga nikoli ne naredi in seveda ko ga kličeš, ne dvigne telefona … Prijatelju moraš zaupati, če ni zaupanja, potem ni prijateljstva.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Tiste, ki vedno tekmujejo

Namenoma pišem v ženskem spolu, ker dobro vemo, kako je s tem. Konkurenca, če je na nizki ravni, je lahko tudi pozitivna, saj nas spodbuja, da smo vedno boljše; če pa pretiravate, lahko povzroči slabo voljo in se je morate strogo izogibati!

Tisti, ki so vedno v težavah

In so preveč odvisni od nas in od naše prisotnosti, zato nam bodo na koncu posrkali vso energijo. Zapomnite si nekaj, kar je ključnega pomena: dobro je vedeti, kdo vam bo pomagal takrat, ko boste same v stiski. Prijateljstvo je obojestranska pot, če je enosmerna, potem res nima smisla.

Foto: Zen

Nazadnje ne pozabimo analizirati tudi svojega vedenja. Kaj če bi bile me tiste, ki bi zapolnile eno od teh vlog za prijatelje? Nikoli ni prepozno, da se vzamemo v roke in spremenimo stare, nepotrebne vzorce.

***Za tiste, ki vas zanima: obleka Bella Barnett, s kodo TLF15 imate 15 $ popusta na karkoli.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

3 komentarji
  1. Draga Lorella, najprej ti želim še eno uspešno, uglajeno in pozitivno leto, leto 2023. Vsako “Sobotno popoldne” sem z veseljem pričakovala in uživala v vajini družbi z Ano. Tudi Glitter stran sem redno prebirala. Vse, kar si zapisala tokrat, drži kot pribito. Sama imam izkušnjo še z eno vrsto “prijateljev”. To so tisti, ki so vedno ob tebi, dokler imaš pozicijsko moč in vplv. Ko to izgubiš, se te več ne spomnijo, kaj šele, da bi bili pripravljeni pomagati. Ampak tudi od takih se lahko kot osebnost kališ, spreminjaš, rasteš in razvijaš. Preprosto obrneš tovrstno izkušnjo sebi v prid. Hvala za vse zapise, slike, nasvete. Še kako pridejo prav, saj božajo tudi dušo. Vse dobro, Karla

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.