Voda za nego, lepoto in dobro počutje

Kar povejte po pravici, koliko vode spijete na dan? Priznam, da sem sama zelo daleč od slovitih dveh ali celo treh litrov, saj mi ni povsem jasno, kako lahko potem delaš, ker si neprestano v kopalnici. Ampak da, voda je za naš organizem zelo pomembna, vitalna, od nje je odvisno vse: odpravlja glavobol, poskrbi za lepo kožo, gladke mišice, napetost celega organizma, dober spanec in podaljšano mladost. To pomeni, da se je kar vredno potruditi, ko pa pomislim na vse te faktorje, se tudi sama zavem, da je voda pravzaprav vse.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

V osrčju provansalskih gora že stoletja teče voda, ki se na svoji poti bogati z minerali in pride na površje v izviru Réotier. Ta voda, zahvaljujoč visoki koncentraciji kalcija, pomaga ohranjati zaščitni plašč kože in vlago v njej. L’Occitane je združil to izjemno provansalsko vodo s hialuronsko kislino in tako ustvaril ultravlažilno negovalno kolekcijo za obraz Aqua Réotier. Poskusila sem tri proizvode, ki so me zelo navdušili, niso nič mastni in idealni za podlago za make-up. Sicer ne gre za kreme proti gubam, ki so pri mojih letih nujno potrebne, gre pa za vlaženje in napetost obraza, za produkte, ki sem jih te dni zelo uporabljala na plaži, ko sem bila izpostavljena soncu in mi je koža jasno govorila, da je ves čas presuha.

Foto: Zen
Foto: Zen

Najbolj me je navdušila vlažilna esenca, bogata z vodo iz izvira Réotier, ki vsebuje veliko kalcija, navlaži kožo in s tem poveča vlažilno delovanje drugih vlažilnih izdelkov iz iste kolekcije. Uporabljala sem jo skozi ves dan, samostojno in kot jutranjo bazo. Všeč mi je bila, ker zelo dobro odreagira na visoke temperature, koža ni prav nič mastna in jo zato lahko naneseš večkrat na dan. Sveža ultravlažilna krema pa navlaži kožo, ki ostane svilnato mehka in sijoča ves dan. Cela kolekcija ponuja zelo lahko teksturo, ki je primerna za vse tipe kože in verjamem, da je zelo prijetna tudi na mešani ali mastni.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Za konec pa še vodni gel za čiščenje obraza, bogat z vodo iz izvira Réotier, ki vsebuje veliko kalcija, odstrani nečistoče, kožo sprosti in zmehča, polt pa osveži in naredi sijočo. Vsak mojster ličenja pravi, da ženske delamo največje napake pri negi takrat, ko slabo očistimo kožo. Tudi zato redno uporabljam čistilna mleka in tonike, saj sem le tako lahko prepričana, da je moja koža 100 % čista. Ta izdelek pa je tonik in mleko v enem, zato je v vroči, poletni sezoni zelo priročen.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.