Za lepši dan …

Za to, da boste imele lepši dan, lahko naredite veliko stvari. V resnici vem, da nimate prav ogromno prostega časa in marsikdaj tudi volje ni za to, da bi se ubadali z drugimi, a v tem kontekstu ne govorim o drugih, temveč o nas samih. Za lepši dan, večjo srečo in lepše življenje morate delati na sebi in se ne ozirati na druge. Prav včeraj sem dobila zelo dobro lekcijo na to temo. Po jutranjem teku sem se približevala domu in na dvorišču zagledala soseda, ki nikoli, resnično nikoli ne pozdravi. Zanimiv sindrom, ki ga imajo v njegovi družini vsi, tudi žena in oba otroka. Leta in leta sem vztrajala, vedno z nasmehom, četudi so bili daleč v skupni garaži, sem se zadrla “Dober daaaaan!” in gledali so me, kot čuki na palici. Včeraj pa se mi preprosto ni dalo. Šla sem mimo njega, vsa potna in zadihana misleč, ne bom se več trudila. In on se je lepo ustavil, me počakal, se potem umaknil in … me pozdravil. Ne vem, če mi je šlo na smeh ali na jok, ampak to je živi dokaz, kako se ne smemo obremenjevati z drugimi in kot bi rekla moja prijateljica psihologinja: “Ti naredi tako, kot veš, da je prav, na drugem je potem odločitev, kako naj se odzove. To ni tvoj problem in tega bremena ne smeš prevzeti”. Eh, točno tako.

Vir: Pinterest

Tu in tam pošljite rože

Zdi se mi, da smo prav pozabile na to, kako lepo je dobiti šopek rož ali tudi samo eno in ni nujno, da gre za izmenjavo ljubezni med moškim in žensko. Rada dobim rožo od prijateljice ali jo podarim sodelavki. Tudi tisto, ki raste na vrtu.

Vir: Pinterest

Preberite pravljico otroku

Ker pravljice blagodejno vplivajo tudi na odrasle. Na te čudovite knjige smo že zdavnaj pozabili, osebno imam srečo, ker jih je doma veliko. Rada berem skupaj s Sofio, ker sem potem mirnejša, in rada opazujem reakcije v njenih očeh. Otroci so pravi zaklad čustev in modrosti, tega ne bi smeli pozabiti. In da, ta terapija je odlična tudi z otrokom, ki ni vaš, ker oni teh razlik ne zaznajo, kar je v resnici zelo dobro.

Vir: Pinterest

Presenetite z darilom

Lahko je majhno ali veliko, to sploh ni pomembno. Pomembna je pozornost. Da ste se same spomnile, da ste imele nekoga v mislih in mu zato naklonile ne le čas, temveč tudi nekaj denarja. Lahko je čokolada ali kaj večjega, odvisno od vas. Kakorkoli se boste odločile, bo dobro sprejeto in ve se boste počutile odlično, še bolje kot če bi same kaj prejele.

Vir: Pinterest

Podajte komplimente

So brezplačni in se z njimi premalo ukvarjamo. Sploh ženske ne podamo drugi ženski komplimenta, vedno je prisotna potuhnjena zavist ali preprosto misel, da “ona tega ne potrebuje …” Pa ni res. Prijateljica vam bo zelo hvaležna, še bolj pa oseba, ki je preveč ne poznate. Če bi same podale dovolj komplimentov, bi jih lahko tudi več pričakovale. In izognite se stavkom, ki resnično niso za nikamor, v smislu “Si danes malo spala?”, ker to je isto, kot bi človeku rekla v obraz, da ima podočnjake do kolen in slabo izgleda. Pač ne.

Vir: Pinterest

Začnite pogovor

Ugotavljam, da smo v Sloveniji zelo zaprti in slabo komuniciramo. Amerika mi je izredno všeč tudi iz tega razloga, ker se pogovori odvijajo povsod, od letališča do dvigala, od trgovin do Starbucksa. Vsi se pogovarjajo: bogati, revni, klošarji, otroci, odrasli. Vsi imamo svoje zgodbe in prav gotovo zmoremo kakšen stavek prijaznosti. Ne vem, zakaj je to težko, ne razumem, zakaj si ne olajšamo življenja. Poskusite, bodite prve, brez zadreg in če ne bo pravega odgovora, izberite drugega človeka, ker nekdo se bo prav gotovo, z velikim veseljem, odzval.

Vir: Pinterest

Podarite nekaj neznancu

Običajno podarjam obleke in tudi listke na parkirišču. Imam prav fobijo pred tem, da dobim kazen, zato plačam več, kot potrebujem in ko odhajam s parkirišča, se postavim pri rampi ter prvi osebi, ki pride notri, podarim listek. Nekateri me malo čudno pogledajo, a večina je takih, ki so presrečni. Usoda poskrbi, da skoraj vedno naletim na starejše ljudi, ki jim tisti evro veliko pomeni. In njihov “Hvala” naredi moj dan. Povem vam, da je to magična beseda.

Vir: Pinterest

Bodite prijazne

Tudi to je vrlina, ki je ne srečaš prav pogosto. Ostaja uganka, zakaj. Prijaznost nič ne stane in vsi bi živeli lepše ter bolje, če bi bili prijazni. Dobra beseda ali nasmeh poskrbijo za vse. Opažam, da se nekateri prav hranijo s slabo energijo in tem, da drugim zagrenijo življenje, a srčno upam, da to ni vaša zgodba. Zdi se mi, da smo na zemlji tako malo časa in resnično je škoda, če ne uživamo ter uživamo tudi v družbi ostalih. Tu in tam podajte roko, resnično je lepo in ne mislite, da naj to postori drugi. Bodite prve!

Vir: Pinterest

Delite dežnik

Metafora, ampak v tem je nekaj resnice. In če sem zelo konkretna, ko dežuje, je resnično tako, da ga lahko delite. Podobno kot grozdje na plaži ali piškote z otroci. Danes ti in jutri jaz, življenje deluje tako. Danes smo zelo osredotočeni na svoje vrtičke in sploh ne vidimo stvari, ki nas obkrožajo ter ne zaznamo ljudi, ki so del našega bivanja na zemlji. Zdi se nam, da smo le mi in morda zraven še člani družine, a se potem vse skupaj ustavi. Zelo se motimo. Zapomnite si, da smo le člen verige, da bi veriga dobro delovala in bila čvrsta, potrebuje vse člene, najbrž tudi tiste, ki nam niso najbolj všeč.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.