Žametne jakne za ta hip

Nedolgo tega sem razmišljala, ali je žamet še v modi. No, saj ne da se mi je zmešalo, a ga preprosto nisem več videvala povsod, tako kot lani. Seveda sem se zmotila. Žamet je še vedno aktualen in prav zdaj, decembra, doživlja svoj super revival trenutek.

Giorgio Armani
Vir: Pinterest
Tommy Hilfiger
Akris

Kultni kos je žametna jakna ali blazer, ki ga seveda lahko nosimo z istimi, žametnimi hlačami ali samostojno, denimo s kavbojkami. Današnji žamet ni le v črni barvi, daleč od tega, omogoča različne interpretacije, ki zaobjamejo bordeaux, temno zeleno, gorčično, temno modro, barvo smetane in še kaj bi se našlo. Če se odločite za žametno jakno, je kar dobro, da stavite na daljšo dolžino, saj žametne jakne pridejo do izraza, ko so večje in daljše.

Ralph Lauren
Cividini
Blumarine
Dolce&Gabbana

Rebrast žamet je nekoliko primernejši za dnevne priložnosti, gladek deluje bolj sofisticirano in je torej super odločitev tudi za novoletno zabavo. Pri nas boste žametni blazer našle povsod in, z malo sreče, bo obrobljen s satenom, zato deluje že kot smoking in je noro eleganten. Nosite ga nujno z visokimi petami in ne pozabite na dober kos nakita, ki je seveda lahko tudi večja broška.

Elie Saab
Tom Ford
Cushnie

Žametno jakno boste najbolje kombinirale s puloverjem z visokim ovratnikom, svilenim topom s čipko ali z zelo bogato bluzo v boho slogu; če je ovratnik bluze nekoliko bolj pomemben ali ima pentljo, toliko bolje.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.