Zdrave navade za srečno življenje

Bliža se poletni čas in srčno upam, da si bomo vse vzele dovolj časa za kakšen dober oddih. Četudi boste doma, nič zato, planirajte predvsem čas zase. Malo se poglobite v svoje misli in najdite stvari, ki vas naredijo srečno. Življenje je mnogokrat rutina, prav je, da v njej najdemo radost in veselje. Nič ni boljšega od tega, da začnete že zdaj, saj bo jutri že prepozno, oziroma je tako, da boste imele prav gotovo manj elana. Postavite ritem, ki vam je pisan na kožo in vas naredi srečne. Ne potrebujete veliko, majhne stvari so tiste, ki zaznamujejo velike korake.

Čas za zajtrk

Vzemite si ga. Ni nujno, da gre za obilen zajtrk, čeprav vsi vemo, da je to v resnici najpomembnejši obrok v dnevu. Pomarančni sok, kava, nekaj dobrega na krožniku in morda najljubša revija ali preprosto mir. Zajtrk mi je osebno zelo všeč zato, ker ga uživam v tišini, včasih pogledam Instagram, a največkrat le revijo. Je čas, ko zberem misli in sem takoj srečnejša.

Vir: Pinterest

Kava za vmes

Kot najbrž veste mi je kava zelo pri srcu in resnično mislim, da ni le napitek, temveč obred. Sama jo najraje pijem doma, a tu in tam tudi v službi, lokalu, s prijateljicami ali kar sama. Všeč mi je tudi zato, ker po svoje ustavi čas in je dejansko trenutek, ko se lahko poglobimo vase, malo zadihamo in se za hip ustavimo. Njena pomembnost je tudi v tem, da povezuje ljudi. Ob dobri kavi se lahko zmenimo vse.

Vir: Pinterest

Popoldan vsaj malo zase

Ko pridete domov, si poskusite vzeti nekaj časa zase. Pojdite na sprehod, ugasnite telefon in računalnik, malo berite, specite pecivo, ukvarjajte se s stvarmi, ki vas osrečujejo. Dobro je, če se zavedate vrednosti tega časa, ki je čas le za vas in ne za druge, ker si ga zaslužite in potrebujete. Nikar ne pozabite nanj, pravzaprav se maksimalno potrudite, da ga bo čim več. Samo tako boste srečne.

Vir: Pinterest

Dom je vaše sidro

Naj bo torej takšen, kot vam je všeč. Barvit, pospravljen, čist, ekstravaganten, majhen, velik. V resnici je najpomembneje to, da se v njem dobro počutite. Dom je vaš varen pristan in dobro je, če imate s svojim stanovanjem pozitiven odnos. To ni le kraj, kjer spite, je kraj za dušo. Če ste pozorne na obleke in dodatke, potem ste pozorne tudi na dom, ki ni nič manj pomemben.

Vir: Pinterest

Pred spanjem

Da bi resnično dobro spale in imele noro lepe sanje, je zelo pomemben obred, preden se uležete. Pozabite na televizijo in računalnike. Vzemite knjigo, preberite kakšno pozitivno misel, napišite dnevnik hvaležnosti. Možgani vam bodo zelo hvaležni, takoj za njimi srce in potem še duša. Neverjetno, kako je spanec boljši, če se ga pravilno lotimo. Glede na to, da smo cel dan obsedeni z raznimi informacijami, tudi digitalnimi, naj bo večer čas, ko se vse ugasne. Edino tako je prav.

Vir: Pinterest

In nikar ne pozabite: začnite zdaj!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.