Ali znate spremeniti perspektivo?

Če dobro pomislite, je perspektiva ključnega pomena zato, da smo v življenju srečni. Gre za interpretacijo situacij, v katerih se nahajamo in hkrati zato, da moramo biti čim bolj fluidni, prilagodljivi, z dobro mero čustvene inteligence, pripravljeni na kompromise. Seveda moramo hkrati ostati zvesti sebi in se naučiti obuti čevlje, ki niso le naši, vsaj tu in tam. Na koncu je tako, da so nam lahko ti čevlji popolnoma prav, lahko pa se zgodi, da so pošteno preveliki.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Theodore Roosevelt je nekoč izjavil: Če verjameš, da zmoreš, potem si že na pol poti. S tem je zadel bistvo vsega: naša prepričanja so pravzaprav vse, ker kot dobro veste, se vse začne in konča v glavi. In seveda je tako, da je v življenju potrebno tudi spremeniti perspektivo zato, da vidimo, ali obstaja še kakšen prav. In morda nas bo spoznanje znalo presenetiti, ker sprememba perspektive marsikdaj pripelje do rešitve.

Vedite, kaj si sploh želite

Morda se zdi enostavno, vendar ni. Moja prijateljica psihologinja vedno pripoveduje o ljudeh, ki pridejo k njej v popolni stiski. Vse jih boli in niso zadovoljni, ko pa jih vpraša, kaj si pravzaprav želijo, so kar tiho, ker ne vedo. Globoko v sebi morate torej zaznati, kaj vas mika in katere so stvari, ki vas osrečujejo. Ta korak je najtežji in hkrati najpomembnejši.

Vir: Pinterest

Vprašajte se, zakaj si nekaj želite

Najbolj pomembno je, da si želite določenega rezultata zaradi sebe. Torej ne zaradi staršev, prijateljev, otrok ali partnerja, temveč samo zaradi sebe. Ker ta rezultat vam nekaj pomeni in ko ga boste dosegli, boste boljši, oziroma bolj podobni osebi, ki vas mika in navdušuje. Da bi lažje ugotovili, kaj vas pravzaprav motivira in žene, si postavite sledeča vprašanja:

  • Zakaj je ta zadeva zame pomembna?
  • Kako me bo osrečila?
  • Kako se bo potem moje življenje spremenilo?
  • Kako bo ta sprememba vplivala na osebe v mojem življenju?
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ostanite pozitivne

Najbrž veste, da bodo na poti ovire in vsekakor je tako, da bo dober rezultat zahteval tudi odlično vožnjo. Pa ne le to. Ostanite osredotočeni in delajte stvari, ki vam bodo olajšale misli ter pomagale. Obkrožite se s kristali, ki vedno delujejo pozitivno, imejte svoje mantre in dobre misli nekje na zidu, omislite si talismane, pišite dnevnik, ukvarjajte se s stvarmi, ki vas osrečujejo. In nikar ne pozabite: ni cilja, ki bi bil prevelik, če ste si ga resno zadali!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.