Astra Montana: moj popoln svet v Tolminu

Včasih je prav tako, da moraš iti stran od vseh. Najti sebe takrat, ko postanejo zunanji zvoki preveč glasni in svet preveč zahteven. Dobra knjiga, družba osebe, ki ti veliko pomeni, ali samota, ki je tu in tam edino, kar dejansko šteje. Ko pogledam vase, vsakič znova najdem svet v barvah, in mavrice so povsod, a ni nujno, da znajo priti do izraza, sploh ne takrat, ko me hitri tempo življenja kar pogoltne in se zgubim v morju besed, obljub, obveznosti in ljudi, ki jih morda niti ne maram.

Astra Montana
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Ko začutim kraj, ga pač začutim in zdi se mi, da zna zbuditi prav vsak atom do dna moje duše. Ko stopiš v prostor in ostaneš brez diha, ko zagledaš posteljo in v spomin prikličeš tisto knjigo, ki že mesece leži na nočni omarici, a je še vedno nisi prebral. Ko je dolga lesena miza, polna dobrot, vse, kar potrebuješ, in srčno upaš, da ne boš šel nikoli stran. Z leti sem se naučila uživati v trenutkih, ki mi veliko pomenijo, in čeprav vem, da ne trajajo za vekomaj, je vseeno tako, da jih znam ustaviti. Astra Montana je vse to in mnogo več. Je hiša polna skrivnosti in miru, ki ima svoje življenje in močno željo, da ti ga pokaže. Je tiha. Spokojna. Modra. Je tisto, kar sem potrebovala.

Astra Montana
Foto: Zen
Foto: Anže Vrabl
Foto: Anže Vrabl
Foto: Anže Vrabl
Foto: Anže Vrabl
Foto: Zen

Hiša leži na obrobju Julijskih alp in s svojo lego ponuja nešteto možnosti kakovostnega preživljanja časa v naravi. Zagledam gugalnici sredi travnika in majhen bazenček na vrhu hriba. Lonec na zunanjem ognju, plošča za ribe ali meso, celo platno za risanje. Čas se ustavi in tišina, ki prevzame zrak, je nekaj, kar te zadane kot klofuta, saj nanjo nismo več vajeni. Popolna tišina in v tebi srce, ki razbija, ter vrtinec misli, ki ti dajo vedeti, da imaš srečo na dlani, če jo le znaš ujeti. In zaznati. V nadstropju hiša ponuja dve ločeni spalnici s kopalnicama. Lično in po meri urejene sobe ustvarjajo udobje bivanja in prijetno vzdušje. Obe sobi sta obogateni z balkonoma s sanjskim razgledom na gore. Galerija v nadstropju je namenjena sproščenemu počitku ali zasebnemu prehodu do terase, kjer se lahko prepustite božanju sončnih žarkov poleti in pozimi.

Foto: Zen
Astra Montana
Foto: Anže Vrabl
Foto: Anže Vrabl
Foto: Anže Vrabl
Foto: Anže Vrabl
Foto: Zen
Foto: Anže Vrabl
Foto: Zen

Barve te prav zadenejo. Neverjetno zeleni travniki. Modro nebo. Svetlo roza rože in beli kamni. Hribi, mogočni, brezhibni, te brez besed očarajo. Pa ogenj v kaminu, čeprav še ni njegova sezona, a kaj ko je tako romantičen. Na vsakem koraku čutim družino, ki je z neverjetno mero ljubezni in pozornosti spravila na noge pastirsko stajo ter štalo in vse skupaj spremenila v nebeško doživetje. Potovala sem po vsem svetu in marsikdaj iskala kraje za oddih tako daleč, da sem prispela popolnoma utrujena in brez moči, potem pa težko uživala v času, ki mi je ostal. Astra Montana je za vogalom. Pa ne le to, je tudi naša. In pristna. Kot vse stvari, ki se rodijo v srcu zato, da bi drugim polepšale bivanje na zemlji. Neskončno sem vesela, da sem jo našla in je zdaj del mene.

Foto: Zen

Več o Astri Montana najdete tukaj.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.