Čokolada namesto ljubezni

Katera je prva stvar, ki jo naredite, ko ste zaskrbljene? Jaz nimam dvoma. Vzamem čokoladni bonbon ali košček najljubše čokolade in se prepustim skritemu užitku. Ni skrivnost, da nas čokolada potolaži in ni skrivnost, da si jo v primeru žalosti ženske še kako privoščimo. Seveda ima vsaka stvar svoj zakaj in tudi tukaj so ga našli; pravijo, da čokolada vsebuje idealno kombinacijo sestavin za moralno tolažbo in zato, da se v hipu počutimo bolje. V bistvu je tako, da gre za setsavine, ki jih vsebuje tudi druga hrana, a vse kaže, da ima čokolada prav idealno kombinacijo vsega in je zato tako učinkovita. Povrh vsega, naj bi imela tudi barva pomembno vlogo. Znano je, da je rjava barva sinonim za stabilnost, konkretnost in čudovito zemljo pod poletnim soncem. Ko torej zagledamo čokolado, se v nas porodi občutek pripadnosti in bližine, počutimo se preprosto bolje. Barva nas popelje tudi v otroštvo in smo zato še bolj srečni.

Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič

V kolikor si jo privoščmo v zmernih količinah, čokolada pomaga preprečiti srčne napade ali možganske kapi. Kakav je namreč bogat z antioksidanti in polifenoli, snovmi, ki zaščitijo naše telo. Seveda sta temna čokolada ter kakav v prahu boljša, saj vsebujeta manj maščob in masla. Čokolada je od nekdaj močan afrodiziak in v preteklosti so jo suvereno uporabljali za večjo mero ljubezni ali strasti. Denimo v starodavnih napitkih ali eliksirjih pogosto najdemo sledi čokolade; znana je legenda o aztečnem cesarju Montezumu, ki si je pred vsakim obiskom v haremu, kjer je bilo petsto žensk, privoščil kar petdeset skodelic vroče čokolade. No, morda je to nekoliko preveč (sicer že misel na vročo čokolado s smetano sproži v meni divje občutke …), a dejstvo je, da nam čokolada olepša življenje, tako kot moda.

Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič

Dobra čokolada ima tudi svojo ceno, ki zna biti malo višja, in ne, niso vse čokolade iste, daleč od tega. Kot ambasadorka priljubljene znamke Baci Perugina lahko rečem, da so njihovi produkti prava umetnost, ki zahteva ne le znanje na področju sladic, temveč tudi rokodelstvo, domišljijo in dobro dozo ironije. Še vedno sem mnenja, da so Baci Perugina ena izmed najboljših čokolad na svetu; nastali so v temni različici, zdaj obstajajo tudi iz mlečne ali bele čokolade, vsi so zelo dobri, a prvi so pač edinstveni, kot prva ljubezen, ki je ne pozabiš. Listek z ljubezenskim sporočilom je seveda njihova stalnica: odvijete in ne veste, kaj vas pričakuje, če ste vsaj malo vraževerne, pa boste frazo doživele kot napotek za tisti dan. Če pa boste bonboniero poklonile, vedite, da znajo biti sporočila zelo, zelo globoka.

Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič

Srce čokoladnega poljuba vsebuje lešnik, ki je prekrit s temno čokolado; poljub ostaja simbol Perugine, predvsem pa simbol zaljubljencev, ki si ga podarijo predvsem za valentinovo. A kaj ko je v resnici vsak dan praznovanje ljubezni in odlična priložnost, da pokažemo, kako nam je mar. Jaz jih podarjam tudi mami, ker vem, da z veseljem prebira ljubezenska, brezčasna sporočila ali prijateljicam zato, da jih lahko imajo v avtu in se sladkajo med vožnjo. Ne vem, ali sploh obstaja trenutek, ki je neprimeren za čokolado in trenutek, ki je neprimeren za poljub. Razmišljam, da v mojem življenju tega ni, vedno je pravi čas za oboje in vedno se čokolade ter poljubov zelo veselim. In nikoli ne pozabim, da imajo Baci Perugina za seboj tudi neverjetno zgodbo, žalostno in ravno prav romantično, pravšnjo za vse nas, ki znamo živeti tako strastno in intenzivno življenje.

xoxo

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.