Kar morate vedeti, če želite biti uspešne

Ko sem bila zelo mlada in na začetku kariere, sem brala nek intervju s slavno osebo, ki je novinarju povedala, da ni težko uspeti, težko se je obdržati na vrhu. Prav spomnim se, da takrat teh besed nisem prav dobro razumela, nakar je v Italijo prišel Big Brother in zgodilo se je, da sem kot voditeljica imela talk show ter intervjuje z ljudmi, ki so bivali v hiši Big Brotherja. Takrat so bili v Italiji res super slavni, a tovrstni talk showi so bili zame zelo naporni, saj sem iz teh ljudeh dobesedno vlekla odgovore in ugotavljala, da niso niti malo zanimivi. Seveda sem se tudi spomnila na stari intervju s slavno osebo, ki me je v mladosti tako prevzel in sem nemudoma razumela njene besede.

Vir: Pinterest

Slave nisem nikoli povezovala s televizijo, prej bi rekla, da sem jo povezovala z nekim splošnim uspehom. In res je, do vrha lahko prideš dokaj hitro, da tam tudi ostaneš pa je povsem druga zgodba. Iz moje osebne zgodbe pa sem potegnila nekaj naukov, ki vam morda pridejo prav. Na vrh vsega pa dodam hvaležnost, saj se mi zdi, da nam manjka in bi morala biti del splošne kulture ter bontona. To je tudi moje upanje za generacije, ki še pridejo, in za naše otroke: naučimo jih, da stvari niso samoumevne. Naučimo jih biti hvaležni, do drugih in do sebe.

Vir: Pinterest

Spoštovanje do drugih

Rek pravi, da je dobro spoštovati in biti prijazen do ljudi, ki jih srečuješ na poti do uspeha, saj obstaja možnost, da jih boš videl tudi takrat, ko bo šlo navzdol. Skratka: spoštovanje in hvaležnost sta tesno povezana z inteligenco, tudi čustveno. Nikar ne pozabite, da ima vsak svojo zgodbo, vsak svoje tegobe in ne, svet se ne vrti le okoli vas.

Če ne zaradi sebe, potem zaradi drugih žensk

Od nekdaj me ženske zelo motivirajo in presrečna sem, če lahko kateri pomagam, tudi v smislu kolumne, ki jo napišem, ali modnih nasvetov, ki jih tu in tam delim. In seveda se zgodi, da imamo kdaj občutek, da določeni situaciji ne bomo kos; no, takrat se poskusite vseeno dvigniti tako, da pomislite na druge ženske, ki vas gledajo in občudujejo, zaradi vas bodo dobile navdih in tako jim boste pomagale. Naj bo ta vizualizacija vaša moč. Te ženske so lahko del vašega življenja, mame, sestre, tete, babice, hčerke, prijateljice, lahko pa so tudi ženske, ki jih sploh ne poznate, ampak one vedo za vas!

Vir: Pinterest

Skočite čez rob

In mirno si upajte prestopiti mejo. Marsikdaj so meje le v naših glavah, nas pa dobro ovirajo in ustavljajo. Ne razmišljajte preveč v naprej, kaj vse se lahko zgodi, ker je dokazano, da imamo v glavi veliko črnih scenarijev, ki se potem nikoli ne zgodijo. Preprosto naredite korak, četudi niste pripravljene, ker je to najbrž le občutek. Izkušnje so  mi marsikdaj povedale, da sem bila še kako pripravljena in to že leto prej, a sem se bala, saj imam možgane, ki me neprestano sabotirajo in govorijo, kako se ne bo izšlo. Potem jih utišam in naredim po svoje. Vedno je pravi trenutek!

Na eni strani pripravljenost, na drugi priložnost

Uspeh je nedvomno kombinacija obeh faktorjev. Saj veste, ko si v pravem trenutku na pravem mestu. Za vse prave trenutke pa potrebujete antene in intuicijo, torej vse, kar že imate. Poslušajte in bodite pozorne na priložnosti, ker so in jih je zato treba ujeti. In nikar ne obupajte, če se ne zgodi takoj. Jaz vedno pravim, da ima vsak izmed nas svojo pot in svojo misijo, najdite jo in boste srečni.

Vir: Pinterest

Vprašajte se, kaj si zaslužite

In imejte jasen odgovor. Kaj si torej zaslužite? To je odlično vprašanje, ki vas zelo hitro pripelje do drugega: kaj si v resnici želite? Če je odgovor nejasen, nikar ne pričakujte, da se bo zgodilo. Najprej pospravite v glavi in potem akcija! Še vedno mislim, da je tudi vodilo Fake it until you make it kar dobra stvar. Nič ni narobe, če sami sebe prepričamo, da zmoremo, in zato tudi bomo oziroma že smo!

 

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

6 komentarjev
  1. Uf, Lorella, kako dobra kolumna, morali bi biti motivatorka – no, saj ste…, ampak nikoli se ne izneverite modnim nasvetom, le kaj bi me brez vas

  2. Odlično!
    Se pridružujem Mariji, modni nasveti… uf, super, jaz sem na strani vsak dan 🙂 😉 Še dobro da obstaja naša Lorella in glitter.si 🙂

  3. Se zelo pridruzujem zgornjim komentarjem. Lorella, hvala za vse nasvete, se posebej tiste za duso in srce..
    Vsi so zelo dragoceni! ✨

    1. Kako me naredijo srečno vaša pisma in komentarji,hvala iz srca. Tovrstne vsebine so mi res zelo blizu, z leti vedno bolj tako, da bom o tem še pisala. Maham in lep večer

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.