Katere so rastline, ki absorbirajo neprijetne vonjave

Rastline, ki absorbirajo neprijetne vonjave, odlična ideja za uporabo doma namesto komercialno dostopnih osvežilcev zraka. Obstajajo vrste, ki dišijo naravno, saj poleg tega, da so lepe, oddajajo tudi prijetne vonjave in jih širijo v prostoru, zato vam bodo v veliko pomoč, če jih boste denimo postavile v kopalnico: blokirale bodo neprijetne vonjave in naredile veliko bolj svež zrak. Normalno je, da nekateri prostori v hiši zadržujejo ali ustvarjajo neprijetne vonjave in kopalnica je ena izmed teh; morda posežete po umetnih dezodorantih, nekaterih učinkovitih, drugih manj, četudi na koncu zapravite bogastvo in morda niste popolnoma zadovoljne. A na srečo obstajajo druge 100-odstotno naravne rešitve, ki vam bodo pomagale takoj rešiti težavo: rastline, saj imajo poleg tega, da izpolnjujejo svoj namen – torej da krasijo, ker so lepe – še eno funkcijo in ta je, da osvežijo in odišavijo vaš dom.

Lilije

Lilije

Lilije so med najprimernejšimi cvetlicami za ta namen zaradi posebne dišave, ki takoj pritegne pozornost in je tako močna, da nevtralizira močne vonjave, ki se nabirajo v prostorih. So tudi zelo lepe, nežne in elegantne, zato se ujemajo z vsem pohištvom in slogom ter jih lahko postavite v vsak prostor. Lilije lahko brez problema postavite tudi v kopalnico, saj obožujejo temne prostore in potrebujejo vlago, zato so kot nalašč za odpravljanje neprijetnih vonjav. Poleg tega bodo vašemu prostoru dodale prefinjen pridih.

Krizanteme

Krizanteme

Krizantema ima tako intenziven in prijeten vonj, da čisti zrak, absorbira celo cigaretni dim. Njena dišava je zelo sveža, da lahko nevtralizira neprijetne vonjave v kopalnici. Je tudi cvet, ki vsebuje vrsto eteričnih olj, ki imajo zdravilne lastnosti in bo zato vašo kopalnico spremenil v eno izmed najljubših prostorov v domu: počutile se boste kot v spa-ju.

Jasmin

Jasmin

Jasmin je rastlina, katere edinstveno in neprimerljivo lepoto cenimo vsi, ima pa še eno lastnost, ki vas bo prepričala, da jo postavite v svoj dom, in to je njegova prav posebna dišava, ki je zelo prijetna in sposobna odpraviti neprijetne vonjave v vsakem zaprtem prostoru.

Poprova meta

Poprova meta

Poleg tega, da je priljubljena sestavina v kuhinji, bo poprova meta pomagala odpraviti neprijetne vonjave v vaši kuhinji in kopalnici, saj je sposobna absorbirati vlago in ima odličen vonj, ki traja skozi cel dan, 365 dni v letu.

Azaleja

Azaleja

Azalejo lahko postavite celo v stranišče in takoj boste opazili, kako ji uspe nevtralizirati neprijetne vonjave, a ne le to: ne bo jim dovolila niti, da bi pobegnile in se razširile po kopalnici. Poleg tega je zelo lepa rastlina za okrasitev tega prostora in bo dodala poseben pečat okolju.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.