Ko se edinstvene dišave dotaknejo duše

Od nekdaj trdim in verjamem, da so določene stvari za dušo, in prav včeraj sem se z ljubo prijateljico pogovarjala o tem, kako zelo je pomembno imeti ob sebi stvari (in ne samo ljudi), ki poskrbijo, da se počutimo dobro. Nekako je tako, da nas določeni predmeti, dodatki, posteljnina, slika na steni pomirijo in podarijo občutek sreče. Sama sem tudi zelo pozorna na vonjave in moji prijatelji dobro vedo, da skozi voham in zaznavam vonjave na daljavo, prepoznam parfume in se potem zaljubim v esence, ki se hitro spremenijo v sopotnice življenja. In res je: če nas glasba zna potegniti nazaj v neko obdobje mladosti ali brezhibnosti, so prav parfumi tisti, ki prikličejo spomine na osebe, ambiente in celo mesta. Prav zato jih ne smemo zanemarjati, ker se vsaka dišava zelo globoko dotakne naših strun in vedno pusti posledice.

Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebul

Kot veste sem velika ljubiteljica dišav znamke Atelier Rebul. Gre za čudovite butike s svečami, dišavami za dom, izdelki za nego kože in celo proti staranju, ki jih sicer še nisem preizkusila, a vse pride, brez skrbi. Ta mesec sem se zaljubila v novosti, ker so, z eno besedo, neverjetne. Doma imam prav celo kolekcijo sveč in zdaj lahko suvereno rečem, da je moja najljubša Bereket. Slednja predstavlja granatno jabolko, sadež s tisočerimi zrnci, ki simbolizirajo plodnost in večnost življenja. Granatno jabolko zaradi svoje oblike, barve in notranje strukture že tisočletja nosi raznoliko in pozitivno simboliko, saj so ljudje verjeli, da jim v dom prinaša bogastvo v vseh pomenih. Medtem ko je v nekaterih kulturah ta sočni sadež simbol plodnosti, zdravja in dobroživosti, pa v drugih predstavlja moč in bogastvo. Vse to je združeno v dišavo, poimenovano Bereket, ki izhaja iz perzijskega izraza za obilje zdravja, ljubezni in blaginje. Poleg sveče so tukaj tudi dišeče palčke za dom, idealno darilo za vse, ki jih imate radi, a na prvo mesto le postavite sebe!

Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebu
Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebul

Poglavje zase so pravkar prispele tri nove dišave:

  • Nuits en rose – Parfum, ki diši po ljubezni. Vrtnica v zgornji noti predstavlja mehkobo, nežnost in skorajda prosojnost, tonka fižol v srednjih notah pričara toplino dišavi in ji doda potrebno sladkost, kombinacija agarja in mušusa v spodnjih notah pa dišavi doda sodoben pridih. Rezultat je zapeljiva, sodobna in šarmantna ženska dišava.
  • Bal d’Orient – čudovita kombinacija lesnih, cvetličnih in orientalskih not, ki ustvarijo elegantno, očarljivo in toplo dišavo. V zgornjih notah so prisotne začimbe, kot so cimet, klinčki, poper… Tem pa sledi vrsta lesnih not. Dišava že v tem koraku ustvari izjemno izkušnjo. Nato ji je dodana še vrtnica, ravno toliko, da naredi srce dišave nenavadno, a ravno pravšnjo. 
  • J.C. Reboul za moške (no, v bistvu za vse, ker razlik ni več) – Parfum J. C. Reboul, kot samo ime pove, ja narejen v poklon ustanovitelju Atelier Rebul. Dišava se odpira z začimbami osvežilnega značaja z notami bergamotke, kardamoma in roza popra. Bogata dišava, ki pusti svoj vtis. 
Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebul

Vedno gledam na dišave, kot na investicijo in na nekaj zelo osebnega, ki mi omogoča, da se počutim dobro, mirno in srečno. In v mislih se počutim kot princesa sredi eksotične zabave, ker me te dišave peljejo v daljne kraje in noro vplivajo na mojo domišljijo. Kar pa mi je še najbolj všeč, je, da niso podobne drugim, ostajajo edinstvene, samosvoje in izjemno dragocene.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

3 komentarji
  1. Draga Lorella, s kje je pa ta božanska obleka? Atelier Rebul pa vsekakor obiščem, si me totalno prepričala 🙂 Maham❤️

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.