Po mnenju strokovnjakov si lahko spremembo podobe z obiskom frizerja razlagamo na različne načine, odvisno od spremembe, ki bo narejena, a tukaj je nekaj zanimivih primerov:

  • striženje – konec razmerja,
  • izvajanje trajne: želja po veselju in biti bogatejši na čustveni ravni,
  • kodri predstavljajo bogastvo in polnost,
  • puščanje dolgih las: sladka in sanjava osebnost, ki se želi razvajati,
  • barvanje las v temno barvo: želja po čutnosti in instinktu,
  • barvanje las v svetlo barvo: želja po zapeljivosti in prefinjenosti.
Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil

Obisk frizerja je pravo zdravilo za dušo. Ko želimo nekaj spremeniti v svojem življenju, vedno začnemo pri svojem videzu in laseh. Mar ni tako? Coco Chanel je med prvimi povedala:

Ženska, ki si postriže lase, bo spremenila svoje življenje.

In res je, vsak izmed nas je vsaj enkrat v življenju pomislil, da bi spremenil del sebe, začenši s preprosto pričesko. Če sebe vidimo lepše, se tudi počutimo bolje. Z malo ironije lahko striženje primerjamo z osupljivim urokom. Odstrani našo slabo voljo, poskrbi, da se takoj počutimo bolje in nas nasmeji. Potrebujemo pa kar nekaj časa, preden najdemo popolno pričesko, ob kateri se počutimo še lepše in bolj atraktivne. Če je pričeska prava za nas, bo še bolj poudarila naše poteze. Skratka, popolna pričeska je okvir po meri našega obraza. Ko smo jo zadele, se to opazi. Popolna pričeska torej obstaja, le najti jo moramo.

Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil

Če dobro pomislite, je vse to povezano tudi s časom, ki ga podarimo našim lasem. Saj vemo, da je vsakdanje življenje divje in naporno, a tu in tam si le naredimo obrede z dobrim šamponom, balzamom, masko, pilingom za lasišče. In nikar ne pozabimo na nego pri frizerju, ki mu 100 % zaupamo. Ko v življenju želimo nekaj spremeniti, začnemo pri laseh in morda je tako tudi najlažje. Ni nujno, da gre za veliko spremembo, lahko je samo nekaj ur pri frizerju, da nas pobarva, postriže, zmasira lasišče in, jasno, tudi posluša – vedno pravim, da so frizerji tudi psihologi, zato iskrena hvala vsem, ki opravljate to delo! Če si omislimo novo različico sebe, nekakšno nadgradnjo, se počutimo bolje, postanemo bolj aktivne in pripravljene na nove poti.

Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil

Da pridemo do nečesa globljega, moramo začeti pri laseh.

Komentiraj