Naj bo poletje čas sprememb

Za boljše življenje ne potrebujete ogromno. Niti ne gore denarja, večje hiše in dopusta v tropskih krajih. Potrebujete malo več časa zase, pogled v svojo glavo in svoje misli, nekaj dobrih prijateljev in umirjenost. Poletje je vedno čas, ko lahko postavimo nove smeri in se osredotočimo na življenje, kakršno si želimo živeti. Torej prvo vprašanje je: kakšno življenje bi radi imeli? Ali sploh veste, kaj pogrešate in kaj bi vas najbolj osrečilo? Če je odgovor da, potem ste na odlični poti. Marsikdaj namreč sploh ne vemo, kaj želimo, zato je težje sprožiti spremembo. Moj nasvet je, da se lotite zdaj, ker nima smisla odlašati in najbrž se zavedate, da je sreča del naše rasti, zato je prav, če jo zahtevamo.

Vir: Pinterest

Kultivirajte dobre prijatelje

Teh ne bo veliko in tako je tudi prav. Vedno je dobro, če imamo ob sebi nekoga, ki nam zbistri misli, da dober nasvet, sproži kvaliteten pogovor. Prijatelji so v življenju zelo pomembni; strinjam se, da je samota odlična zato, da naredimo čistko, a dobro je imeti ljudi, s katerimi delimo isto vizijo. In marsikdaj bo tako, da nam bodo tudi znali pomagati.

Vir: Pinterest

Razmišljajte o boljšem življenjskem slogu

Kaj torej želite? Več prostega časa, več denarja, več zdravja, več potovanj, več objemov? Delajte na tem in verjemite, da vam lahko uspe, ker vam tudi bo. Življenjski slog je odvisen od materialnih dobrin, deloma pa tudi od tega, kaj si sami želite in kako gledate na življenje. Tarnanje ne bo pomagalo, pa tudi vas ne bo potisnilo naprej. Zato zavihajte rokave in se lotite sprememb.

Vir: Pinterest

Imejte čas zase

Preveč drvimo in potem pozabimo nase. S tem naredimo veliko napako, ki pripelje do notranje stiske, iz katere težko zbežimo. Čas zase je ključen zato, da postanete boljši, da sebe postavite na pravo mesto, da analizirate, kar je bilo, in razmišljate o tem, kar še prihaja. Ni pomembno, kako ga preživite: branje, telovadba, poležavanje, sprehodi, kava … to je vaša stvar. Najdite stvari, ki vas naredijo srečne in naj jih bo čim več!

Vir: Pinterest

Razmišljajte pozitivno

Pozitivno razmišljanje je zelo pomembno zato, da ohranite dobro energijo. Če ste slabe volje, jo potem kar širite, kar ni dobro niti za okolje niti za vas. In seveda nikamor ne pelje. Razmišljajte pozitivno tudi in predvsem takrat, ko gre vse narobe; seveda je najtežje, a tako pokažete tudi svojo moč. Tu in tam vrzite tegobe in težave čez ramo ter se preprosto osredotočite na nekaj lepega. Ne bodite preveč drastične, pesimistične, črnoglede, ker to ne pelje nikamor. Škoda energije in živcev.

Vir: Pinterest

Če delate dobro, potem bo dobro prišlo do vas

Ni le rek, tako pač je. Včasih je težko videti onkraj svojih meja in smo resnično zagrenjeni, prizadeti, žalostni ali jezni. Prav je, da doživimo te emocije, a še bolj prav je, da jih obvladamo. Tu in tam vrzite čez ramo, pozabite in pojdite naprej. Ni tako naporno, ampak si morate želeti drugačnega mišljenja in obnašanja. Sčasoma se bo obrestovalo in vam zato ne bo žal. Če delate slabo, je tako, da delate slabo najprej sebi in šele potem drugim. Ima torej smisel?

Vir: Pinterest

Začutite emocije

Da bi jih dobro in iskreno začutili, se morate nujno ustaviti. Zadihajte. Imejte prostor za emocije zato, ker ga potrebujejo, in tudi vi se boste v hipu počutili bolje. Zaznajte ljubezen in jezo, prizadetost in veselje, žalost in evforijo. Vse to ste vi, brez izjeme. Postavite emocije na svoje mesto, pospravite jih v predal in jih opazujte. Kaj sproži jezo? Kaj sproži ljubezen? Kdaj se počutite dobro in kdaj slabo? Poletje je čas, ko lahko sebe bolje analizirate in, ne boste verjeli, ampak zna biti zabavno!

Imejte smer

Če tavate v temi ali vam ni jasno, kam bi šli, je v resnici najslabše. Človek mora imeti smer. In vedno je tako, da je vsi ne bodo sprejeli ali razumeli, a nič zato, ker gre za vašo smer. Ne polagajte računov tam, kjer ni treba, ne bodite preveč občutljivi na besede, ki jih izgovori svet. Važno je, da v sebi imate smer in ji sledite, ji verjamete zato, ker vas naredi boljše in skrbi za vaše dobro počutje.

Vir: Pinterest

Bodite pripravljeni na spremembo

Ker brez sprememb ne bo šlo. Lahko so velike in boleče, lahko pa niso tako grozno pretresljive, težava je bolj v tem, da jih vi vidite tako. Prepustite se. Za napredek morate nujno spremeniti stare smeri in se zavestno odločiti za nove. Sprememba prinaša rast in slednja ni nikoli negativna. Ponavljam: poletje je idealen čas za vse to, zato malo premislite, ali imate dovolj poguma in dovolj veliko željo. Če je odgovor da, potem je že polovica narejenega!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.