Najbolj pogoste zdravstvene, ženske težave, ki jih imamo jeseni

Čeprav se veliko govori o spomladanski utrujenosti ter o tem, da se nekje maja počutimo brez energije in se nam zdi, da smo neprestano “ugasnjene”, ima jesen na naše telo zelo podobne učinke. Gre predvsem za to, da se fizično telo sooča z velikimi spremembami, ki jih lahko opazimo v naravi in posledično z vremenom, ki počasi, a vztrajno, postaja zelo spremenljivo. Tudi naša jetra se morajo ponovno nasičiti s kisikom in filtrirati dobro kri, in to je proces, ki zahteva veliko napora, zato naj vas ne čudi, če se vam spi ali se počutite povsem brez energije. Vse je torej normalno.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

A jesen prinaša še tri, povsem ženske težave, ki pa so zelo povezane z našim umom in imajo tudi psihološki značaj.

  • Zaprtje. Marsikdaj se zgodi zato, ker se nočemo odreči nekaterim stvarem v življenju, jih še vedno držimo, čeprav v sebi dobro vemo, da jih ne potrebujemo. Podobno kot listje, ki zdaj nostalgično pada in postaja brez življenja, a le zato, da se lahko poleti ciklus življenja ponovno začne, moramo tudi same spustiti.
  • Vneto grlo. Mnogokrat je povezano s stvarmi, ki jih ne želimo povedati, kar povzroča globoko frustracijo in besede kar ostanejo v grlu, slednje pa se potem vname. Iz spoštovanja do sebe in drugih je kar dobro, če povemo stvari, ki nam ležijo na duši, se naučimo reči ne, smo konkretne in si tako prihranimo marsikatero škatlo bombonov proti vnetju grla.
  • Prehlad. Tukaj je zadeva rahlo bolj komplicirana, a načeloma je prehlad zelo povezan z utrujenostjo in dejstvom, da bi morali več počivati, a tega seveda ne naredimo. Ko je vsega preveč, bi bilo res dobro vzeti nekaj dni dopusta ali preprosto uro, dve uri, popoldanskega počitka, ko ležimo v tišini in se ne pustimo motiti. Četudi imate otroke, vedite, da morate biti predvsem zdrave zase in potem za vse ostale. V teh situacijah se naredi tudi sluz, ki ima zelo jasno funkcijo: zajame mikrobe in jih odnese do izhoda. V metaforičnem smislu pa jo primerjamo s situacijo, osebo, predmetom, ki se ga moremo znebiti zato, da se potem počutimo bolje. Poleg tega, zaradi sluzi, ki nastane v globokih votlinah ušesa, ne slišimo tistega, česar pravzaprav nočemo slišati.
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Vse lahko rešimo tako, da si vzamemo malo več kvalitetnega časa zase, spijemo dober čaj in se počasi prepustimo življenju, brez večjih sunkov.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.