Najboljša verzija sebe

Priznajmo si: marsikdaj stvari ne gredo tako, kot bi želeli, vendar to ne pomeni, da je sreča nedosegljiva. Konec je pogosto le nov začetek, možnost, da se znova zaženemo in spremenimo tisto, kar nam ni všeč. Seveda si je včasih prav težko opomoči po bolečini, koncu zgodbe, ko izgubiš službo ali žaluješ za ljubljeno osebo. A vedno moramo verjeti, da obstaja tudi prijetnejša plat zgodbe in kot mnogokrat rečeno, so padci le priložnost, da se ponovno dvignemo in vidimo stvari, ki smo jih prej spregledali. Ne smemo dovoliti, da bi nas ujela iluzija, da ni rešitve, da bo vedno tako, saj to ni res. Ovire so predvsem priložnost in kar resnično potrebujete, je pogum, da začnete znova, prirojeno moč, ki se skriva v vsakem izmed nas.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Imeti pogum, da začnemo znova, pomeni spoznati, da obstajajo v življenju različni koraki; eni te peljejo naprej, drugi so le trenutna norost,  potem so tukaj tudi koraki nazaj. Temu rečemo obstoj. Pogumni moramo biti tudi takrat, ko dobesedno začutimo, da nimamo tal pod nogami. Nekako tako, kot bi v mehanizmu zmanjkalo olja in kolo zaškripa, potem se ustavi, dolgoročno gledano pa začne rjaveti. Ne vem, kakšna je vaša življenjska filozofija, a moja je te dni zelo jasna. Morda zato, ker se leto izteka in zdi se mi še kako pomembno postaviti piko na stvari, ki ostajajo odprte. Nikoli ni tako, da samo začneš in končaš, prej bi rekla, da začneš, se motiš in začneš znova. Napake, porazi so lahko vir velikih in pomembnih lekcij, kajti kdor ne dela napak v resnici živi le na pol. Nekako tako, kot bi živeli v kleti, kljub temu, da imamo na razpolagi vilo.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

In zanimivo, da je vse v nas. Res je in v to ne bom nikoli nehala verjeti. Vsi smo okusili grenak okus poraza: kako torej vstati? Mislim, da je še najbolje, če naredimo tako, kot je pred mnogimi leti svetoval Ernest Hemingway: Svet zlomi vse, a mnogi postanejo močnejši prav tam, kjer so bili zlomljeni. Če dobro pomislimo, je to pravilo našega telesa: kost je močnejša tam, kjer je zlomljena. In na koncu leta je že tako, da po nekaj preobratih prideš do točke, ko moraš znova začeti od sebe. Napišite nov seznam prednosti in točk, ki jih morate čimprej uresničiti, in to storite kar takoj. Včasih je popolna reorganizacija življenja edina možna opcija, da se preusmerimo in razumemo, čemu moramo dati prednost.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Imejte se rade. Vem, da smo vse odrasle v slogu “Najprej dolžnost, potem užitek”. Danes, odrasla ženska, se resno sprašujem: ali je to koristno učenje ali frustrirajoče izkrivljanje sebe? Rekla bi prej drugo, zato posvetite čas temu, kar vas osrečuje in imejte dnevne rutine, ki so le za vas. Vsaj 30 minut na dan, ko ste lahko povsem same s svojim življenjem, s katerim delate, kar želite in ne tega, kar narekujejo drugi. To je razkošje sodobnega časa. Nisem prepričana, da vemo, kdo v resnici smo. In to, kar mislimo, da smo, nima nič skupnega s tem, kdo smo v bistvu sebe. Večina ljudi se poistoveti s svojim imenom, s svojim delom, s tem, da so mati, oče, žena, sin, inteligentni, neumni, privlačni, neprivlačni.

Foto: Zen

Danes me je prijatelj naučil, da je na koncu najpomembneje le eno: da smo vedno najboljša verzija sebe.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Čudovit zapis, draga Lorella. Vedno moramo izbrati moč v sebi. Smo kaplja, drobna in svetla, mehka kot svila. In smo reka, zveneča in čista, nepremagljiva. Toplih objemov in pogumnih korakov, Jerneja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.