Občutimo svojo moč, svojo edinstvenost

Biti srečna ženska pomeni poznati svoje prednosti in slabosti. Pomeni tudi samospoštovanje in samozavest, biti vedno v miru s seboj in čutiti moč tega, kar si in kam greš. Seveda je življenje vedno polno vzponov in padcev, a hkrati je v vsaki izmed nas majhen kotiček, kjer se lahko vedno skrijemo, napolnimo baterije in postanemo najlepša različica sebe. Modrost je zame tudi to, da se zavedam svoje vrednosti, saj imam tako predstavo o tem, kako naj bi drugi ravnali z mano – in hkrati lahko prepoznam znake tistih, ki bi me radi le izkoriščali. Verjamem, da je takih povsod veliko, v življenju prav vsake izmed nas, zato je vedno dobro narediti čistko in izbrati sebe, ne samo zato, da se rešimo, temveč tudi zato, da lahko normalno živimo.

Foto: Zen
Foto: Zen

Na svetu je veliko žensk, ki so postale prepoznane po svojih osupljivih dosežkih in navdihujočih življenjskih zgodbah. Čeprav so dosegle izjemne stvari, so običajno takšne kot vse druge – človeške, običajne, tako kot me. Vse, kar so dosegle, je rezultat lastnega iskanja ljubezni do sebe in samoodkrivanja. Če želite začeti svojo navdihujočo pot, se morate osredotočiti na to, da postanete boljša različica sebe, kot ženske in kot osebe. Besede drugih ljudi niso tako dragocene kot lastne misli o sebi. Bolj kot kdorkoli drug imate samo vi moč, da veste, česa ste sposobni – zato ne dovolite, da vas kdo ponižuje. Kar se dogaja v naših glavah, je vodilo za vse, kar se potem odseva zunaj; tiste misli, ki izgledajo tako nedolžne, v resnici nikoli niso. So pa naše, kar pomeni, da jih lahko vsak dan znova izberemo. Izberimo torej dobre in prijazne misli zato, da bo tudi svet okoli nas prijaznejši.

Foto: Zen
Foto: Zen

Lahko si to, kar si. Pokažite svojo edinstvenost v vseh odtenkih: modi, občutku za stil, preferencah glede hrane, vrsti glasbe, ki jo poslušate, in vsem, kar bo poudarilo vašo individualnost. Živimo v svetu, ki nam kljub vsemu omogoča, da doživimo veliko lepega. Imamo možnost biti, kar si želimo biti, če pa slučajno imamo občutek, da nas kdo zatira in smo prikrajšane za stvari, zaradi katerih se počutimo žive, potem je čas, da vklopimo način ženskega bojevnika in se borimo za vse, kar si zaslužimo. Lepe smo znotraj in zunaj in skrajni čas je, da to proslavimo. Če pa ste še vedno na poti, da prepoznate svojo moč in lepoto kot ženska, je tudi to v redu. Začnete lahko tako, da poskrbite zase: fizično, mentalno in čustveno. In če se le da, ne jutri, temveč kar takoj.

Foto: Zen

Ne glede na to, kje v življenju ste in kaj ste dosegle, bodite ponosne na te dosežke, četudi so majhni ali na prvi pogled ne tako pomembni. Vsak korak šteje, vsak cilj je zmaga. Ne primerjajte svoje življenjske zgodbe z drugimi ljudmi. Raje se osredotočite na svojo pot, ne le na to, da postanete boljša ženska, ampak da postanete boljša oseba. Občutite svojo moč, svojo edinstvenost. Majhni koraki, veliki koraki, dolg korak ali celo hiter šprint – ne glede na to, kako hiter ali počasen je vaš napredek, vedite, da je vaš trud pomemben. In vedno bodite ponosne na to, kar ste.

***Za tiste, ki vas zanima: obleka in uhani Bella Barnett, koda SFR15 za dodatni popust.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Leave a Reply

Your email address will not be published.