Počasna vrsta ni nujno najslabša

Neštetokrat sem se postavila v vrsto in skoraj vedno je tako, da je moja vrsta počasnejša od ostalih. No, vsaj tak občutek imam. Na avtocesti, na mejnem prehodu, v trgovini, na pošti. Po polžje. Včasih mi je šlo to blazno na živce, zdaj ne več. In v resnici imam pri teh letih veliko manj časa kot takrat, hkrati pa razumem, da se je proti vesolju nesmiselno bojevati, če nas je torej postavilo v počasno vrsto, obstaja za to tudi razlog. In ta razlog so naše misli, morda dobra pesem, ki jo bomo slišale po radiju, morda priložnost za telefonski pogovor s prijateljico ali samo zato, da smo pozorni na vse, kar nas obkroža. Možnosti je veliko, če jih znamo ujeti.

Vir: Pinterest

Čas za inaktivnost

Včasih imam občutek, da smo kot nori računalniki v neprestanem pogonu. Ves čas nekaj meljemo, tudi ponoči, in sebi ne damo dihati. Ko smo postavljeni v počasno vrsto, je tako, da malo zabremzamo, se ustavimo, smo inaktivni zato, ker nimamo kaj početi, lahko pa se ukvarjamo sami s sabo, ker spet ni tako slabo.

Vir: Pinterest

Bodite prijazne do sebe

Brez živčnosti in slabe volje, ker nima smisla. Počasne vrste so lahko metafora za marsikaj drugega. Ker, saj veste, včasih nam življenje servira košaro, polno limon,  zdaj pa ugibajte, kaj lahko z njimi počnete. Lahko jih samo gledate, se z njimi obremenjujete, lahko iščete luknjo, da jih zakopljete, ali kraj, da jih odpeljete. Lahko pa si omislite limonado. In četudi ne bo najbolj sladka, je prav gotovo tako, da se boste na ta način limon najhitreje znebile.

Vir: Pinterest

Vzemite si čas

Ker ga nikoli nimate. In vedite, da četudi zamudite, preveč čakate ali “ne gre nikamor”, je v tej počasnosti nekaj čarobnega. Ko planirate stvari, si vzemite čas. Ne planirajte obiskov in sestankov do zadnje minute, ker boste potem zamudile in boste še bolj živčne, kar nima smisla. Štartajte pol ure prej in imejte v mislih, da nismo narejeni zato, da samo garamo in tekamo, vmes je treba tudi uživati. Če pa imate občutek, da prav nič ne uživate, potem zamenjajte rutino.

Vir: Pinterest

Naredite odmor

Odmorov bi moralo biti res veliko, čim več, zato, da odmislite obveznosti in osvežite možgane. Žal imamo mnogokrat občutek, da v kolikor skozi delamo in ustvarjamo, smo bolj produktivni, v resnici pa se še bolj utrudimo in dolgoročno ne bomo zdržali. Še posebej takrat, ko je na vrsti kosilo, pojdite ven in jejte v miru, zadihajte svež zrak, umaknite se od telefonov in imejte nekaj minut zase.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.