Smrtonosna prijateljica ali, po domače, ženski narcisizem

Danes se podajam v povsem drugačne vode, a malo me je spodbudila ljuba prijateljica, s katero sva se dolgo pogovarjali o nas, ženskah, in o tem, kako ni vedno rožnato, čeprav bi bilo lahko. Žensko prijateljstvo zna biti zapleteno in skoraj verjamem, da je prav vsaka izmed nas v življenju vsaj enkrat naletela na samovšečno žensko, s katero se je, hote ali nehote, morala ubadati. Narcis ne ostane neopažen med prijatelji ali v službenem okolju, ženska pa še toliko manj. Ona je tista, ki je pripravljena dvigniti ton in premakniti vsebino na najvišjo raven, da bi izstopila, četudi na plan postavlja privatne zadeve vseh, saj je preveč ne zanima, bolj je osredotočena na to, da opozori nase, zato zna na neobčutljiv način kršiti zasebnost: pač vidi le sebe.

Vir: Pinterest

Je velika dama, čudovita primadona, sposobna prizorov velike vojvodinje in prava kraljica drame. Vse je lahko tragedija, res zna uprizoriti slikovite reprezentacije, ki znajo biti prav bleščeče, omamne, pretresljive, privlačne, zapeljive in napete, vedno s preobrati. Drame se ne bojijo le kot ljubimke, temveč tudi kot mame, sodelavke, prijateljice ali sorodnice. Če je narcis prijateljica, je bolje, da takoj sprejmete, da bo vaša vloga v njenem življenju preprosto zelo mala in dokaj nepomembna. Nobena od vaših potreb kot prijateljica ne bo uslišana in preprosto boste funkcionalni za njene. Če se odločite biti prijateljica, potem bodite pripravljene dajati, ne da bi kdaj kaj prejele, tudi če vas bo vsak dan znova prepričala, da bi bilo vaše življenje brez tega prijateljstva zelo bedno. Narcis je skoraj vedno manipulativen, sposoben je ustvariti pravi pekel v odnosih, ki so včasih polni ljubezni, drugič sovraštva, prav gotovo pa vedno senzacionalni.

Vir: Pinterest

Tovrstna ženska pri moških vedno reproducira isti vzorec: pogosto jih vzame drugim (vedno po njenem mnenju ubogim in frigidnim ženskam, seveda v primerjavi z njo, ki se ima za boginjo seksa) in zna biti, da gre za naivne in problematične moške, z otroškim pridihom, ki jih ona skuša korenito spremeniti. Običajno jih naša kraljica drame odvrže po nekaj mesecih, potem ko je njihov sam obstoj in že tako krhko identiteto spravila v popolno krizo. Prepričana pa je, da je vse super zaradi njenih uslug, saj je popolna in povrh vsega obvlada vse. Zanimivo, kako se znajo te ženske zasidrati v našem življenju in postanejo kot kopriva: na začetku mehka in sladka, potem vedno bolj strupena. In največja tragedija je, da se jih res ne moremo znebiti.

Vir: Pinterest

Za zaključek še to: tovrstne ženske se lahko res bojimo. Ima dominantno moč prepričanja vseh okoli sebe, z lahkoto nas obrekuje in izolira, saj so to njene največje sposobnosti. Ker narcis to počne: deli, skrega ljudi in vlada, ker ga v resnici za druge prav nič ne briga. In rešitev? Znebite se je, ignorirajte, ker bo kmalu našla drugo žrtev. Najbolj jo boli, ko nima pozornosti, to je zanjo smrt.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.