V dom spustimo več svetlobe

Spomladansko obdobje ni le idealen čas za generalno pospravljanje, za prenovo in osvežitev naše garderobe, za sajenje cvetja in rastlin ter urejanje vrta, temveč je to tudi klic narave, klic toplih sončnih žarkov, ki jih z odprtimi vrati in okni povabimo v naš dom. To je čas na stežaj odprtih polken in vrat terase oziroma balkona, ki čudovito povežejo notranje prostore z zunanjostjo. Vsako leto zato komaj pričakam tiste prve tople dni, ko lahko v dnevno sobo spustim svežino vrta ter se prepustim ptičjemu žuborenju in prvim spomladanskim cvetovom, ki jim družbo že dela brnenje čebel.

Pinterest
Pinterest
AD
Pinterest
AD
Pinterest

Možnosti za odprt sistem, torej povezovanje sob, kuhinje in celo hodnikov z zunanjim svetom je nešteto, včasih potrebujemo le kanček domišljije in seveda volje, da določene elemente po hiši prilagodimo željam. Več svetlobe in sonca zagotovo blagodejno vpliva na naše počutje, sploh pa je to velik plus v trenutni situaciji, ko se žalost, skrbi in celo depresija za mnoge spreminjajo v grd vsakdan.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Všeč mi je pogled na zavese, ki lahkotno plapolajo v danes še nekoliko svežem vetrcu in občutek topline in pozitivnosti, ki ga vlivajo sončni žarki, ki se lenobno raztezajo po domačem parketu. Zdaj je čas, da domu pustimo zadihati in ga na ta način pošteno prebudimo ter ga pripravimo na najbolj vroče mesece, ki so pred nami. Za piko na i na polico postavimo sveže nabrano cvetje, morda prestavimo jedilno mizo nekam bližje zunanjosti ter si medtem omislimo tudi kotiček z začimbami, ki nam bo odlično služil vse tja do pozne jeseni in morda še dlje.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.