Ženske misli ob koncu leta


Drage bralke,

pa smo tukaj. Krog se vedno zaključi in tam, kjer se konča, se tudi začne. Vsaka vrata, ki jih zapremo, postanejo priložnost za to, da najdemo nova, vsaka pot, ki jo zapustimo, postane izziv zato, da raziščemo novo. Vsak dan znova, ker je možnosti nešteto, izbire pa so naše, zato bodimo pozorne na vse, kar imamo, in tudi na tisto, česar nimamo. Ob zaključku leta so nujne misli, ki spremljajo 2021, zahtevno leto, polno kompromisov, hkrati tudi leto, ki nam je podarilo čas za razmislek, več trenutkov doma, nedvomno več samote, ki pa ni negativna, pravzaprav je odlična priložnost za prebujenje. Ko si sam s sabo, začneš slišati vse vdihe in vzdihe, kot bi se vrata duše odprla in ti omogočila pogled v bistvo vsega.

Foto: Zen za Steklarno Rogaška

Če si česa želim, je potem to, da sem po enem letu spremenjena, saj brez sprememb ni razvoja in brez razvoja postanemo le senca sebe. V tišini in miru svojega doma sem našla ogromno novega, kot bi obstajali zrcalni svetovi, ki so bili vedno tam, a potrebujejo določeno zrelost uma, da jih zaznaš. Vsak dan je bil nova priložnost, vsaka priložnost je dišala po začetkih, kar je prineslo še eno čistko pri ljudeh, stvareh in emocijah, kot bi vedno imela pri sebi nevidno, čarovniško metlo, ki počisti vse, brez pardona. Kaj vem, morda gre tudi za zrelost, za to, da ima vsako leto nekoliko več teže, zbuja se ženska zavest, zaostri intuicija, vonj postaja izrazitejši in slika je vse bolj jasna. Ugotovila sem, da je čudovito biti opazovalec in zaznati niti življenja, sploh pri ljudeh, ki nas imajo za marionete in z nami upravljajo, kot bi bili lutke smešnega gledališča.

Foto: Zen za Steklarno Rogaška

A saj veste, kako je s tem, enkrat si na dnu in drugič visoko v zraku, še vedno je bilo tako, da kar daš, tudi dobiš in v kolikor te okolica ne ustavi, potem za to poskrbi vesolje, s svojimi ritmi in potrebami. Ker, drage moje, na koncu smo vsi del istega načrta, čeprav smo še vedno prepričani, da delujemo zelo samostojno in individualno, gre za neskončno verigo ljudi, za katero je najbrž nekdo, na samem začetku ustvarjanja, celo mislil, da si bomo znali podati roko. No, če imam kakšno splošno željo za 2022, potem lahko rečem, da bi rada, da bi se ljudje opravičevali. Opravičila ne odpravljajo storjenih napak, lahko pa lajšajo povzročene rane. In včasih je tako, da te rane nosimo v sebi za vedno, nas prizadenejo in zaznamujejo, z leti morda postanejo celo nevidne, a ko jih gledaš proti svetlobi, točno veš, da so na svojem mestu. In če lahko zavohaš nekoga, ki ti fizično ni blizu, potem je prav gotovo tako, da ga moraš imeti v duši.

Foto: Zen za Steklarno Rogaška

Vem, da so naše zgodbe zelo povezane, kar je moje, je vaše, kar je vaše, je tudi moje, morda na nekoliko drugačni ravni, a ženske imamo skupno poslanstvo, ta znameniti “sisterhood” – sestrstvo, ki ni povezano s krvjo, temveč s tem, da si preprosto Ženska. Morale bi se naučiti manj opravljati, ker kritiziranje naenkrat prizadene tri ljudi: kdor to počne, kdor ga trpi in kdor ga posluša. In morale bi že enkrat razumeti, da ni res, da se vse vrti okoli tega, o kom ponoči razmišljamo v postelji, bolj je pomembno, o kom razmišljamo podnevi, ko smo zaposlene s tisoč obveznostmi. Včasih spregledamo bistvo: biti sposoben ohraniti svojo prijaznost tudi takrat, ko so dušo raztrgali hudobija, razočaranje in varanje. To je po mojem ena najlepših vrlin, ki jih je mogoče odkriti v človeku. In nikar ne pozabimo, drage moje, da ima prav vsaka izmed nas svojo zgodbo.

Želim vam miren konec leta in naj bo nov začetek čaroben.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

6 komentarjev
 1. Veliko zdravja in veselja, brez žalosti in trpljenja, v prihodnjem letu 2022!
  Hvala draga Lorella za ogromno tvojih pozitivnih besed in misli, ki mi lepšajo življenje!
  Tudi v letu 2022 smo skupaj in drage ženske vsem želim vse lepo in pošiljam en velik objem!
  Srečno!

 2. Hvala, hvala, hvala.
  In še enkrat hvala za vsako pozitivno misel.
  Drage ženske ne pričakujte preveč, ampak se prepustite toku življenja. Z vsako izmed nas ima življenje čudovito popotovanje, samo v nas samih je, kako si ga znamo same polepšati.
  Vse dobro vam želim.
  Tebi draga Lorela pa,
  Čudovita si.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.