Obstaja samo en uspeh: da živiš življenje tako, kot želiš

Razmišljam. Te dni imam na voljo resnično veliko ur za to, da pospravim stvari v sebi in izven sebe. Ugotavljam, da je pospravljanje omare zelo enostavno v primerjavi s tem, kar je pospravljanje duše. Ker tukaj se znajo stvari zelo zaplesti, postanejo zamegljene, potem spet jasne, boleče, potem nekoliko mimo, divje in nato spet mirne. 

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Pesek med nogami kar peče, a sanja se mi ne, kje imam sandale, zato samo počakam, da občutek mine. V resnici ni prav nič slab. Ko odvržem vsa oblačila in ostanem v kopalkah, je nekako tako, da v sebi začutim svobodo. Prvič po dolgi zimi in prav gotovo ne zadnjič. Vzamem najljubše in najlepše barve ter z mirnim čopičem narišem stvari, ki jih imam v sebi. Spustim občutke, domišljam si prizore, dovolim nebu, da se obarva v vijola barvo in tako postane enako tistim, ki visi nad mojo posteljo, v obliki slike. Lebdim. Poletje je čas brezhibnosti in ta vročina me naredi počasno, leno, zelo osredotočeno nase. In neskončno srečno.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Ta mir, ki ga v sebi začutim, je plod dolge poti. Je dnevni, tedenski, mesečni proces, ki počasi, a vztrajno spreminja mnenja, ruši zidove in potiho gradi nove strukture. S prijaznostjo se zdaj že spretno premikamo po svetu, ki morda ni najbolj prijazen, a nič zato. Posamezniki so tisti, ki poskrbijo za razliko. Najbolj mogočna čustva so ljubezenska. In naša največja vrlina je sposobnost, da se učimo. Torej se učimo ljubiti. In včasih je tako, da ko veš, česar ne veš, je to znanje koristno za to, da si briljanten. Konec koncev, vsega ne moremo vedeti in najbrž je tudi v tem čar vsega. Da še vedno imamo nekoga, ki nam lahko pokaže in včasih je ta nekdo le knjiga, film, pesem. Ali občutek, da je neko sporočilo prišlo do tebe, od nekod, počasi in potiho. A prav gotovo je bilo namenjeno le tebi. In v tem procesu rasti, sprememb, globokega dihanja in čiščenja oseb, ki jih ne potrebujemo, sem se naučila nečesa novega. 

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
  • Življenje ni problem, ki ga moramo rešiti, je realnost, ki jo moramo globoko začutiti.
  • Ljubezen je izbrati in imeti moč za to, da izberemo. Ni nujno ljubiti, ljubezen sami izberemo.
  • Ne gre za to, da si boljši ali pomembnejši od tistih, ki so del tvojega življenja. Gre le za to, da prekoračiš sebe.
  • Obstaja samo en uspeh: da živiš življenje tako, kot želiš.
  • Najhitrejša pot do sprememb je slednja: druži se le s tistimi, ki te navdihujejo.
  • Nihče se v resnici ne spremeni. Gre samo za evolucijo tistega, kar smo.
  • Ne sanja se mi, kaj me čaka za ovinkom, a v pričakovanju bom nasmejana do ušes.
  • Najprej verjemi vase in potem ti bodo verjeli tudi drugi.
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Včeraj me je Sofia vprašala, ali sem uspešna. Zame to vprašanje ni enostavno. Uspeh si lahko razlagaš na različne načine in kar je uspeh zame, morda ni za vas ter obratno. O nečem pa sem prepričana: uspeh je lastnost tistih, ki ne vedo, da je neuspeh neizbežen.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

6 komentarjev
  1. Čudovita, čudovita in še enkrat čudovita.Tudi tvoji zapisi so čudoviti.Bravo in le tako naprej!!! En lep morski pozdravček. Mateja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.