Širimo ljubezen

Drage moje bralke, srčno upam, da ste dobro in uspete ujeti normalne trenutke v življenju, ki ima te dni popolnoma drugačno dimenzijo. Hvaležna sem zato, ker lahko pišem in tako spraznim glavo, misli, najdem besede ter jih na koncu delim z vami. Všeč mi je imeti kotičke le zase in hvaležna sem tudi zato, ker name delujejo tako terapevtsko. Našla sem harmonijo v pozitivnem razmišljanju, sicer priznam, da ni najbolj enostavno, ampak v tem trenutku je pomembno le eno: čuvati in negovati tisto našo nevidno stran, ki ji rečemo duša, saj ni niti telo, niti misel in niti ego.

Vir: PicJumbo.com

Morda je to čudovit trenutek zato, da oprostimo tistim, ki v našem srcu še vedno gravitirajo kot težki kamni. Morda je čas, da postavimo pike tam, kjer jih do sedaj ni bilo. In podobno, tako kot smo čistile omaro, čistimo sebe, odnose, ljudi, spomine ter začnemo znova. Sploh ni važno, ali gre za majhne stvari, ki so na prvi pogled kot drobni metuljčki, ali za velike, ki že leta in leta skrbijo, da na boleče stvari iz preteklosti pač ne pozabimo. Vse, kar nas vleče dol, je lahko v tem trenutku pozabljeno, saj nam svet ponuja čudovito možnost: da začnemo z nova.

Vir: PicJumbo.com

Strpnost

V tem trenutku je širjenje ljubezni zelo pomembno. Lahko to naredimo s strpnostjo do situacje in tistih, ki je prav dobro ne razumejo. Saj mislim, da ima vsak izmed nas nekaj dvomov na temo: zakaj in kako se vse skupaj dogaja, a zdaj smo le del orjaškega vala in nam ne preostane nič drugega, kot da čakamo na rivo, da se val razbije in postane le voda.

Več lepih besed in manj limone

Naletim na članke na internetu in potem nehote preberem nekaj komentarjev, pa mi je kar slabo. Nikoli nisem bila del primitivizma, ki zagrabi nekatere, čeprav nisem prepričana, da je ta sled tega časa, prej bi rekla, da je stvar vzgoje. A nisem tukaj zato, da bi sodila, želim samo povedati, da bi nas lahko ta čas mirovanja naučil vsaj nekaj: preštejmo do 20, preden kaj rečemo ali napišemo, saj to vedno koristi.

Vir: PicJumbo.com

Oprostite

Morda se ne da pozabiti, a oprostiti pomeni narediti sebi največjo uslugo. Ni enostavno, a kot rečeno je ta čas idealen za to, da kopljemo globlje vase in tako najdemo stvari, ki so v resnici pomembne. Morda boste ugotovile, da tiste zamere sploh niso tako hude in če je kdo odšel iz vašega življenja, no, morda je lahko le dobro. Če pa je še boleče, si le dajte možnost: kot sem že napisala, kriza je odlična možnost, da začnemo znova.

Dajte si dovoljenje

Dovoljenje za napake, za dobro, za slabo, za takrat, ko res ne veste, kaj bi. Vse to ste ve in nič hudega, če so za vami napake, ker jih delamo vsi. To ne pomeni, da je vse opravičeno, pomeni samo, da v kolikor se sami nimamo radi, potem ne vem, kako naj bi nas imeli drugi. Vse, kar držite v sebi, je kot globoka stopinja v glini, je trenutek, ki vpliva na sedanjost, ker vas drži v preteklosti.

Vir: PicJumbo.com

Tukaj in zdaj

To je res trenutek, ko imamo le tukaj in zdaj. Nič ne vemo, kako bo, še manj pa, zakaj se je zgodilo. Se sprašujete, če smo si vse to zaslužili? Tudi jaz. Včeraj mi je prijatelj poslal prav ljubko sporočilo in je napisal: prišel je virus, potem potres, zdaj čakamo še kobilice in potem meteorit. In res je. Morda je kar dobro, če začnemo intenzivno živeti to, kar imamo, ker v strahu, da karkoli zamudimo, v resnici zamudimo življenje.

Širite ljubezen in lepe misli

Ne glede na vse, širite dobro. Vsaka izmed vas poskrbi za razliko. Morda nimate volje, nimate moči, ste potrte, morda je zdaj toliko slabe energije v vas, da vam gre še ta članek na živce. Vse razumem. Naj povem, da smo si vse zelo podobne in vse zelo prestrašene. A poskusite narediti korak mimo strahu, poskusite samo za trenutek odmisliti črne scenarije. Vse bo ok, res bo, a tudi ve lahko pripomorete k temu, da lažje prebrodimo nenaklonjene čase.

Vir: PicJumbo.com

Objem, drage moje, in naj bo dan normalen, če ne že lep.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.