Zamuditi vse

Zelo sem se veselila tega članka in srčno upam, da bo koristil tudi vam, saj je meni dal prav misliti. Poznate gibanje JOMO? JOMO je kratica za The Joy Of Missing Out, kar bi lahko prevedli, kot veselje v zamujanju trenutkov. Nastal je za protiutež gibanju FOMO, kar pomeni Fear Of Missing Out, torej strah pred zamujenim, in v resnici podpira to, da upočasnimo življenje, tu in tam tudi kaj zamudimo, se preveč ne sekiramo in ostajamo vedno srečni. Če smo na eni strani dobesedno obsedeni s tem, da redno gledamo Facebook, Instagram in Twitter, je po drugi že prav, da pozabimo na vse in si vzamemo čas zase ter za vse majhne stvari, ki so na prvi pogled celo neumne, a zelo skrbijo za to, da smo srečni in v sebi mirni.

Vir: Pinterest

Kako pa pridemo do pravega JOMO stanja? Potrebni so koraki do sreče in duševnega miru, ki niso veliki, hkrati pa tudi ne samoumevni. Lahko bi rekla, da jih v sebi celo poznamo, a to še ne pomeni, da jih tudi upoštevamo. Na prvem mestu se morate prav prepričati, da so zamujeni trenutki in stvari pravzaprav super stvar, ker vam odprejo nov prostor, v katerem lahko dihate in živite brez stresa. Seveda je tukaj vedno prisoten občutek krivde, a počasi ga človek le obvlada in se potem tudi zave, da vse nastaja v naših glavah, zato lahko sami ustavimo ta proces in se sprijaznimo s tem, kar smo. Brez slabe vesti.

Vir: Pinterest

Organizirajte svoj čas

Imejte agendo in zapišite ure, sestanke, obveznosti. Upoštevajte svoje ritme, ker moji niso vaši in obratno, kar pomeni, da bodo nekateri delali hitreje in drugi počasneje, v temu ni nič narobe.

Vir: Pinterest

Dovolite si živeti v sedanjosti

Vem, da je težko, a se nima smisla sekirati in obremenjevat s tem, kar bo jutri ali kaj se bo zgodilo naslednji mesec. Tega ne morete vedeti, še manj pa nadzorovati. Zato ostanite v tukaj in zdaj, saj le to obstaja.

Vir: Pinterest

Brez elektronskih pripomočkov

Ugasnite jih. Ugotovile boste, da ste srečnejše in boste hkrati bolje živele. Pravo življenje ni tisto, ki se zgodi na telefonu ali računalniku, je le tisto, ki obstaja v realni dimenziji. Zato četudi niste vedno dosegljive, vedite, da ne boste ničesar zamudile.

Vir: Pinterest

Prakticirajte besedo Ne

Ker si boste olajšale življenje. Reči “ne” je super stvar zato, ker vas drugače svet povozi in okoli vas bo veliko ljudi, ki vas bodo izkoriščali za najbolj banalne stvari. In prav nič niste nevljudne, če rečete ne, morda vam bo kdo celo hvaležen in vas še bolj cenil.

Vir: Pinterest

Živite realno življenje, ne pa življenje na omrežjih

Preveč visimo na tehnologiji. Tudi sama rada pogledam Instagram in Pinterest in slike me kar omamijo … pa vendar. Tukaj je prikazana resnica, ki je zelo “speglana” in marsikdaj je le utopija, kot bi gledala sanje. Zato je kar prav, da se osredotočimo na realno življenje in vse, kar imamo.

Vir: Pinterest

Upočasnite vse

Kot bi potegnile ročno zavoro. Ustavite se. Predlagam vam, da ne greste nikamor. Govorite počasneje, znižajte ton glasu, izognite se gneči in ostanite doma. To je vedno dobra poteza, da ponovno najdemo sebe. Ker smo se v tem kaosu izgubile, a to še ne pomeni, da smo vrgle puško v koruzo. Same lahko naredimo veliko. Začnimo kar zdaj!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.