Sedem nasvetov za čudovito leto

Začetek leta so priprta vrata, ki čakajo na novo zgodbo. Na drugi strani vidim čudovit vrt, ki je zdaj odet v belo barvo in poln snega, a kljub vsemu začutim gola drevesa, življenje pod zemljo in sovo, ki budno spremlja dogajanje. Čez nekaj mesecev bo vse v rožah, nekje je tudi potok s turkizno vodo in belimi kamni, me pa smo del te zgodbe. Lahko se odločite za vstop v kraj, ki vas čaka, lahko pa le stojite na vratih in občudujete vse, kar se dogaja pred vami. V obeh primerih imate prav, predvsem pa ste svobodne, da naredite točno to, kar želite. Jaz bom letos vstopila, zdi se mi, da je ta čaroben vrt že moj, a je prav gotovo dovolj prostora za vse nas. In res je: jemljite to srečo z obema rokama, brez sramu, ker vam pripada.

Vir: Pinterest

Imejte se rade

Odpusti si in opusti preteklost. Saj to ne pomeni, da ni pomembna ali pozabljena, pomeni le to, da ne potrebujemo odvečne prtljage spominov, ki nas bremenijo. Januar diši po začetkih, je čudovit mesec, poln obljub, a prva in najpomembnejša je tista, ki jo dolgujem sebi: imejmo se rade.

Smejte se več

Smeh je pol življenja in ima še eno čarobno lastnost: popolnoma spremeni svet okoli nas in poskrbi, da so v našem življenju sončni ljudje. Stran od senc, drage moje, in tistih, ki skozi tarnajo.

Vir: Pinterest

Prepoznajte svoje sposobnosti

Jaz vem, da jih imate ogromno in nisem edina. Včasih je dovolj, da se malo več poslušamo, zaznamo drobne talente (in prosim, ne poslušajte tistih, ki tako ali drugače menijo, da “je vse brez veze”, ok?), si dovolimo imeti prostor za stvari, ki so nam ljube.

Prepoznajte majhne korake

Vem, da je pomembno imeti pred seboj celo sliko, a hkrati moramo vedeti, da brez majhnih korakov ne prideš do cilja. Imate občutek, da se lani ni zgodilo nič pametnega? Napaka. Jaz vem, koliko ste bile vztrajne, pridne, delovne in dobre, o tem ni dvoma.

Vir: Pinterest

Ne razmišljajte o tem, kar je bilo prej in kar bo potem

Življenje se dogaja zdaj, prav v tem trenutku. Kje ste, drage moje? Ste se na koncu odločile za osebno srečo, sebe na prvem mestu, prioriteto stvarem, ki resnično štejejo? Ker je služba samo služba in je vse, kar potrebujete zdaj in za vedno, samo notranji Jaz. Poslušajte ga, pobožajte ga in mu sledite, ker vedno pozna pravo pot.

Poskusite biti brez pričakovanj

Ne mislite, da jih sama nimam, jih imam, a jih hitro tudi zaznam in jih potem ustavim. Zelo dobro vem, kaj lahko naredim sama, ne morem pa vplivati na dejanja drugih. Pomembno je, da ste same v ravnovesju, ostalo se potem zgodi prav na tej frekvenci. Brez pričakovanj torej, ker znajo zelo globoko razočarati.

Vir: Pinterest

Prijaznost do sebe in drugih

Vadite, zelo preprosto. To je vaša letošnja druga šola, šola prijaznosti. In najbolje je, da začnete pri sebi, torej niti ne toliko s tem, da ste prijazne do drugih (čeprav je tudi to še kako pomembno), temveč do sebe. Da se prevečkrat ne date v kot, ne obremenjujete z odločitvami, ne sodite, kot bi bile skozi pred giljotino. Ste naredile napako? Super! Jaz sem jih nešteto, smo ljudje, kar je res dobro.

Na začetku novega leta izberite osebno srečo, vsak dan znova in ob vsakem koraku.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. In to naj postane mantra. Ponavljaš, dokler ti ne zleze pod kožo. Potem pa samo še uživaš. Ker si to zaslužiš.

    XOXO

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.