Oznaka: recept

Muffini iz ovsenih kosmičev in borovnic

Marsikdo on nas je do danes že nabral kako kilo ali dve viška, zato je edino prav, da potrebo po sladkem nadomestimo z nečim zdravim, a še vedno zelo okusnim.

Pripravimo si protivnetno juho

V obdobju virusov in ostalih prehladnih obolenj se zagotovo prileže tudi dobra, zdrava juhica, sploh če slednja v sebi nosi tudi protivnetni učinek.

Tiramisu po havajsko

Tiramisu ostaja ena najpopularnejših italijanskih sladic, tokrat pa preverimo, kako ga poustvariti po havajsko, v tem primeru brez kave in z veliko čokolade.

Preprosta, a odlična ananasova torta

Zaključek poletja je morda ravno pravšnji izgovor, da si privoščimo nekoliko več razvajanja tudi pri hrani, zato tokrat preverimo odličen recept za ananasovo torto.

Za sladko Valentinovo

Dan zaljubljenih je seveda tudi dan obdarovanj in poleg nakita, rož in dišav so verjetno eno najbolj splošnih daril tudi sladice, ki postanejo še posebnejše, če jih pripravimo kar sami. Tokrat je zato tu preprost recept za ljubke macarons v obliki srčkov.

Kako pripraviti veganski creme banana brulee

Tokrat je tu recept, ki bo zagotovo prepričal vse ljubitelje sladkega, povrhu vsega pa se ponaša še z nazivom “veganom prijazno”. Tu je torej preprost prikaz za pripravo slastnega creme banana brulee-ja.

Oves za zajtrk v desetih okusnih različicah

Oves postaja ena izmed najpopularnejših jedi za zajtrk, saj se vse več ljudi zaveda njegovih pozitivnih učinkov. Tu je 10 odličnih receptov, katere lahko pripravimo že večer poprej.

Privoščimo si zdrav, poletni smoothie

Vroči meseci kar kličejo po osvežitvi, zato si jo privoščimo tudi v obliki smoothie napitkov, seveda tistih povsem naravnih in zdravih.

Zdrav, čokoladni brownie zgolj iz štirih sestavin

Ni nujno, da so vse sladice škodljive našemu zdravju, saj so pri tem bistvene predvsem njihove sestavine. Za domače brownieje, ki je so hkrati okusni in zdravi, potrebujemo naprimer zgolj 4 preproste sestavine.

Tri različne sangrie za vroče poletje

Tu je čas dopustov, veselja in zabav, zato so v najbolj vročih trenutkih zaželjeni osvežilni cocktaili, dneve pa lahko popestrimo tudi z naslednjimi tremi recepti za odlično sangrio.