Zadnja leta se noč čarovnic prične naznanjati že s pričetkom septembra, pa čeprav poletja sploh še ni konec. Vsekakor prezgodaj, saj je namreč prav oktober tisti, kateremu namenimo vse čarovniške dekoracije, kot so pajčevine, okostnjaki ter seveda najbolj značilne – buče. Pa vendar slednje v oktobru ne žarijo najlepše le zaradi te čarovniško obarvane noči, temveč tudi zaradi njenih preostalih lepot. Le-te najdemo skoraj vsakem koraku prehodne sezone, vse od krožnika pa do modnih in lepotnih elementov. Ljubimo vsak delček buče ter jo prav zato vsako leto močno vpletamo v naš jesenski vsakdan.

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Bučno oranžna v modi in lepoti

Barva leta 2025 je rjava in prav njeni odtenki se v jesenskih mesecih izražajo najlepše. Kot odlična kombinacija rjavim tonom pa seveda tudi letos velja bučno oranžna, katero ta hip že najdemo vsepovsod. Zelo lepo se poda pleteninam, sploh pulijem in jopam, oranžna je večkrat prava izbira med blazerji in krili, predvsem v žametni različici. Med ličili bo ta hip prevladovala pri šminkah, z dodatkom temnejše obrobe ter pri lakih za nohte.

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Buče kot okras doma

Verjetno ne mine oktober brez dekorativnih elementov v podobi buč. Naj gre za tiste izrezljane, z dodano svečo ali lučkami, namenjeno koncu meseca ali pa za tiste povsem minimalistično naravne, dobrodošle so vse. Čudovite so tako na vhodu pred vrati in na vru, kot tudi v dnevnih prostorih. Poleg dekoracij pa ne gre izpustiti niti dišav, ki jih zaznamujejo buče, katere so najlepše prav v obliki dišečih sveč, ponavadi pomešanih z vanilijo, cimetom in še čim. To je nedvomno vonj, ki našemu domu pričara tisto pravo jesensko toplino.

Foto: Pexels
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Izredno dobrodošle tudi v svetu vsakdanje kulinarike

Ni jeseni brez odlične bučne juhe, super se obnese kot priloga, obožujemo jo celo pri sladicah. Njen sladkast okus in prijeten vonj prav te mesece večkrat prevzamejo našo vsakdanjo kuhinjo, nenazadnje pa prav zaradi intenzivne oranžne barve zelo lepo deluje tudi na krožniku.

Komentiraj