Oznaka: kuhanje

Tokrat naj zadiši po pestu

Zdaj ko ostajamo doma je naša kuhinja večkrat dnevno središče dogajanja, preizkušanje novih receptov pa je zato še kako dobrodošlo.

Kaj vse lahko počnete doma #4

Menim, da so ta hip še kako dobrodošle spodbudne besede in misli, ki nam vlivajo vsaj kanček upanja, da se bo vse skupaj kaj kmalu tudi poleglo in da jo bomo iz tega “neurja” odnesli le z nekaj praskami in modricami.

Kuhanje za ohranjanje pozitivnosti

Trenutne razmere v nas vse bolj prebujajo strah in zaskrbljenost, zato nas lahko v teh trenutkih pomirja tudi kuhanje ter v nas tako ohranja pozitivnega duha.

Hitro, enostavno, slastno in za po vrhu še zdravo

Hiter tempo življenja pogosto predstavlja problem tudi v kuhinji, saj ob dolgih delovnih urnikih preprosto ne utegnemo preizkušati še naše kuharske sposobnosti.

Veganski obroki brez kuhanja

Vroče poletje v nas prebudi željo po počitku in sproščanju, hkrati pa nas ravno visoke temperature pogosto odvračajo od kuhanja.

Vsi načini kuhanja jajc

No ja, skoraj vsi načini, saj v tokratnem videu lahko najdemo kar 59 metod.

Kako pripraviti veganski creme banana brulee

Tokrat je tu recept, ki bo zagotovo prepričal vse ljubitelje sladkega, povrhu vsega pa se ponaša še z nazivom “veganom prijazno”. Tu je torej preprost prikaz za pripravo slastnega creme banana brulee-ja.

Ta teden obožujem …

Morda je kar dobro ujeti čim več lepih trenutkov in naj vas nihče, ne uspe zmotiti v iskanju čarobnosti.

Slastni prigrizki iz parmezana

Parmezan je nedvomno nujni del skoraj vsake kuhinje, prav pa ne pride zgolj kot posip oziroma dodatek jedem, temveč lahko iz njega pripravimo tudi slastne in hkrati povsem enostavne prigrizke. Poglejmo kako.

Hitro in preprosto: Veganska borovničeva torta

Domača peka tort že zdavnaj ni več težka in zapletena, saj so recepti zanje večkrat poenostavljeni, sestavine pa preproste in dostopne. Tokrat je tu super recept za pripravo borovničeve torte, ki je za povrhu vsega še veganska.

3 preproste jedi za dneve s prenatrpanim urnikom

Začetek prehodnega obdobja je s seboj prinesel tudi kopico novih obveznosti in vsakodnevni urniki so kaj hitro postali izredno prenatrpani. Tokrat zato preverimo tri recepte za preproste, a zelo okusne jedi, ki bodo prav prišli ravno v takšnih dneh.

Inspiracija dneva

Zelo, zelo se veselim današnjega kosila, predvsem zato, ker se bo zgodilo nekje po poti intuicije, ki me te dni močno vodi, pa ne samo v kulinaričnem smislu.

Šola čokolade

Čokolada je nekaj, kar me nežno poboža po duši, marsikdaj mi podari veliko energije, tu in tam me tudi potolaži, vedno pa poskrbi, da je moj dan lepši.