Oznaka: sprostitev

Prednosti meditacije doma

Naj vam nekaj zaupam: čeprav je praksa meditacije precej preprosta, ni enostavna in s časom ne postane nič lažja.

Koče v gozdu so postale prave hit!

Vse kaže, da smo v zadnjih letih napredovali s tehnologijo, hkrati smo izgubili identiteto.

Šik sprostitev na plaži

Morda so letos dopustovanja na neskončnih, belih peščenih plažah za mnoge ali bolje rečeno za večino od nas le še oddaljene sanje, pa vendar verjamem, da nas lahko tudi domača obala preseneti s skritimi kotički.

Vse za sprostitev na terasi ali balkonu

Prav v zadnjih tednih smo končno vstopili v tiste najlepše dni pomladi, ko je posedanje zunaj postalo resnično prijetno, zaenkrat še kolikor toliko brez nadležnih komarjev in muh, ob znosnih temperaturah in prelepi družbi cvetoče narave.

Da nam doma ne bo dolgčas

Pravzaprav dom ponuja ogromno možnosti za razvedrilo in sprostitev. Vsakdan si lahko popestrimo na sto in en način, tokrat pa poglejmo nekaj tistih predlogov, v katerih lahko vsak od nas najde pravega zase.

Kuhanje za ohranjanje pozitivnosti

Trenutne razmere v nas vse bolj prebujajo strah in zaskrbljenost, zato nas lahko v teh trenutkih pomirja tudi kuhanje ter v nas tako ohranja pozitivnega duha.

Umetnost postavljanja kamnov

Življenje je pogosto v krhkem ravnovesju med preteklostjo in prihodnostjo.

Lucyland: Na potep brez plana

Zelo rada potujem in če sem čisto iskrena, ljubim organiziranost in dober plan.

Mladostno poletje za vse generacije

Naravnost zoprno vreme nam je to pomlad resnično odvzelo skoraj vse veselje do lahkotnejših elementov, ki vsako leto bučno pospremijo vstop v novo, toplejšo sezono.

7 dni upočasnjenega življenja

Nenehno se zdi, da čas kar beži mimo nas, zato je edino prav, da si vsake toliko privoščimo nekoliko upočasnjenosti, vsakdanji ritem, ki bije nekoliko lahkotneje.

3 navade za lepše življenje

V hitrem tempu življenja vsak od nas kdaj pa kdaj potrebuje trenutek zase, za osebni razvoj in osebno rast.

Vzamite si čas za sprostitev

Stresno življenje skozi ves teden od nas terja ogromno, zato je edino prav, da vedno najdemo tudi čas zase in za lastno sprostitev, pa naj gre za telovadbo, kopel ali kaj drugega.

Kako se sprostiti po službi

Za zdrav zaključek dneva je bistvenega pomena tudi to, da se po stresu v službi znamo sprostiti. Tu je nekaj super nasvetov.

Vzemite si trenutek zase tudi v času praznikov

Sem ter tja si tako le ukradimo uro ali dve povsem zase, za svoje sproščanje, morda s knjigo ali revijo v rokah, ob lesku smrečice, s čajem ali kavico v dlani ter dišečo svečko na mizici za piko na i.

Moj popoln odklop v Lepi Vidi

Potrebujete le dobro knjigo in sploh ni rečeno, da jo boste odprli, ker pogled v soline jemlje dih in včasih so tovrstni prizori edino, kar resnično potrebujete.

Inspiracija dneva

Zaprem oči in sem tudi jaz tam, brez skrbi, že štejem oblačke in razmišljam o kopalkah, potem pa hop, v vodo, ki je ravno prav hladna. Idealna zato, da me odnese daleč stran.

Pustite se zapeljati dotiku Daljnega vzhoda

Blagodejni dotiki dlani pomirjajo, sproščajo telo in božajo dušo. Učinek masaž dopolnjujejo izbrana eterična olja ter izvlečki tajskih zelišč, sadja in cvetov.

Ayurvedska znanost za popolno sprostitev

Ayurveda predstavlja zbir načel za ohranjanje zdravja pri zdravih ljudeh, hkrati pa ponuja številne terapevtske metode za zdravljenje.